SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Tarihinde İkinci Kez

A- A+ PAYLAŞ
 
1991–1995 yılları arasında Muğla Valiliği yapan Aytaman’dan 20 yıl sonra Türkiye’nin ikinci kadın valisi Yalova’ya atandı. Daha önce üst düzey pek çok görevde bulunan, Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı unvanını da taşıyan Civelek, Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Yalova Valisi oldu. Civelek, böylece Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi unvanını aldı.
 
1958 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğan Esengül Civelek, 1980’de Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Uluslararası Haber Ajansı A.Ş, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulunan Esengül Civelek, 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığından altın madalya, Yardımseverler Derneği Genel Başkanlığından altın berat ile ödüllendirildi. 2 çocuk annesi ve iyi derecede İngilizce bilen Civelek’in eşi İsmet Gürbüz Civelek de 2003 yılında Hatay Valisi iken yaşamını yitirmişti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız