SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Yürüyüşü..

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Yürüyüşü geniş katılım ile gerçekleştirildi. Yürüyüşün başlangıcı ile bitimi süresinde yürüyüşe katılanlar sık sık ‘ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ‘ sloganı attılar.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ..
Cumhuriyet Bayramı’nın 84.Yıldönümü nedeniyle Malatya Valiliği’nce düzenlenen ‘ Cumhuriyet yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Valilik önünde başlayan yürüyüş Fuzuli Caddesi, Kanalboyu güzergahı izlenerek Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Yürüyüş öncesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi’ne, yürüyüş düzenlemesinde görevli Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince ‘Pankartlı’ olarak katılamayacakları belirtildi. ADD yöneticilerinin durumu Vali Halil İbrahim Daşöz’e iletmeleri üzerine, ADD’li yöneticiler yürüyüşte pankartları ile katıldılar.

Yürüyüşün başlangıcına Vali Halil İbrahim Daşöz , AKP Milletvekili İhsan Koca ile CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu katılırken, yürüyüşün başlangıcından sonra Belediye Başkanı Cemal Akın’da yürüyüşe dahil oldu.

ATATÜRK ANITINDA..
Atatürk Anıtı önünde yürüyüşün sona ermesinin ardından Anıta çelenk sunumu öncesinde de AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ile Fuat Ölmeztoprak’ta katıldılar. Anıt önündeki çelenk sunma törenine; 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, askeri ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından çelenkler sunuldu. İktidar Partisi AKP ile Ana Muhalefet Partisi CHP ve TBMM’de grubu bulunan siyasi parti olarak MHP anons edilirken bu partilerin il başkanları tarafından çelenk sunuldu. Ancak TBMM’de grubu bulanan DTP’den her hangi bir yönetici veya çelenk tören alanında bulunmazken, sunum yapan görevli tarafından da bu partinin ismi anons edilmedi.

Çelenk sunumunun ardından, Anıt Şeref Defteri Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından imzalandı. Vali Daşöz, Anıt Şeref defterine yazdığını törene katılanlara da okudu. Daşöz Anıt şeref defterine şunları yazdı :

“ Ebedi; Önderimiz BÜYÜK ATATÜRK
En büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 84 ncü yıldönümünde Malatya Gençliği ve Malatya halkı ile birlikte manevi huzurunuzda bulunmanın mutluk, onur ve gururu içindeyiz.

Cumhuriyet dönemi, Milletimizin tarihine ki en önemli aydınlanma dönemidir.

Türkiye Cumhuriyeti, hedef gösterdiğin 'Çağdaş uygarlık düzeylinin üstüne çıkma' yolunda hızla ilerlemektedir.

Milletimiz, bu yolda karşısına çıkacak her güçlüğü aşmaya kesin kararlıdır.

' Yurtta Barış Dünyada Barış' ilken hepimizin en büyük yaşam düsturudur. Bununla birlikte bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun değerlerine yönelik her türlü tehdit ve saldırı Milletimiz tarafından en güçlü şekilde yok edilecektir.

Bu yolda en büyük dayanağımız ve rehberimiz ilke ve düşünceleriniz olacaktır.

Aziz Atam; Bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti şan ve şerefle sonsuza kadar yaşayacaktır. Ölümsüz sevginiz Milletimizin gönlünde en büyük mutluluk ve güç kaynağı olarak ebediyete kadar yaşayacaktır.

Ruhunuz şad olsun.”

Daha sonra Atatürk Evi ziyaret edildi.

HADİ AMCAYA ÖZLEM
Geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Malatya’nın yürüyen tarihi olarak bilinen Hadi Çekirdek, protokol üyelerinin Atatürk Evine yaptığı ziyarette bir kez hatırlandı.

Atatürk evini ziyaret eden protokol üyeleri, bu ziyaretlerde hep bulunan ve tanık olduğu Atatürk ziyaretlerini anlatan merhum Hadi Çekirdek’i aradı. Çekirdek Atatürk’ün Malatya’ya gelişindeki en canlı tanığıydı. Çekirdek, her Atatürk Evi ziyaretinde misafirlere bura hakkında bilgiler sunardı.

Cumhuriyetin 84, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri Atatürk Evini ziyaret ettiler. Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Atatürk Evini gezerek burada Atatürk Evinde bulunan eşyaları yakından incelediler. Burada protokol üyelerinin bazı konular hakkında kendi aralarında konuştukları gözlendi.

Burada Vali Daşöz’ün, “Bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Hadi Amca olsa bunları bize anlatırdı” sözleri duyuldu. Bunun üzerine basın mensuplarının sorusu üzerine Daşöz, “Evet Hadi Amca’yı özledik. Onun eksikliğini burada bir kez daha fark ediyoruz. Bu eksiklik ortada. Şimdi Hadi Amca olsa bunları bize aktarırdı. Ama şimdi aktaran kimse yok. Hadi Amcayı özledik” dedi.

Daha sonra protokol üyeleri Atatürk Evinin diğer kısımlarını gezdikten sonra Atatürk Evinden ayrıldılar.

KUTLAMA TÖRENİ..
Cumhuriyet'in ilanının 84'üncü yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Pazartesi günü ilk tören 09.30'da Valilikte yapılacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı kutlamaları kabul edecekler.

Hükümet Meydanı'ndaki geçit töreni saat 10.00'da başlayacak.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız