SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Cumhuriyeti Savunmak Size mi Düştü?''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, ülkenin büyük sıkıntı içerisinde bulunduğunu bu sıkıntıların 3 ana başlıkta ifade edilebileceğini bunlardan birinin bulunduğu coğrafi yapı itibariyle ateş çemberi içerisinde olması, 2.sinin ekonomik çöküntü, 3.sünün ise ahlaki ve manevi çöküntü olduğunu belirtti.

SP Genel Başkanı Recai Kutan partinin üst düzey yöneticileriyle birlikte Malatya’ya geldi ve parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Kutan ekonomik duruma ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde ekonominin IMF, Dünya Bankası ve Uluslararası finans kurumlarının istekleri doğrultusunda yapıldığını, onlarında kendi çıkarları doğrultusunda ekonomiye yön verdiklerini belirterek yaşanan sıkıntıların yerel bazda da çekildiğini, Malatya’nın en önemli ürünü olan kayısıya gerekli desteğin verilmediğini, aynı sıkıntının kota uygulaması ile pancar üreticisinin yaşandığını da belirterek, “ 54 Erbakan hükümeti döneminde ülkemizdeki şeker fabrikalarının yıllık üretim kapasitesi 20 milyon tonken bugün bu oran 8 milyon tona düşürülmüştür. Dünyanın gelişmiş ülkeleri pancarları teşvik ederken, Şeker kamışından şeker üreten ABD bile yüzde 30 kotasını pancar olarak belirlemesine karşın bizde pancar üreticinin önü kesiliyor. “ dedi.

Ülkede yaşanan sıkıntıyla memurun, işçinin emeklinin perişan edildiğini bunların alım gücü olmayınca esnafında perişan olduğunu belirterek, “ Türkiye bugün 350 milyar dolar borçlu duruma gelmiştir. Biz uzun süreden beri uyarılarımızı yapıyoruz. Bu ekonomik uygulamalar kriz getirir dedik. TL değerlendi ihracatımız arttı dediler. Bugün gelinen noktada mızrak çuvala sığmaz oldu. Ekonomideki dalgalanma endişe verir hale geldi. Türk parası yüzde 30 devalüasyona uğradı. Bono faizleri yüzde 13’den 23’e yükseldi. Bunlar ekonomin çöküşünün göstergesidir. Bu ekonomik politikadan vazgeçilmedir” dedi.

Kısa süre önce Türkiye’ye gelen ve asıl isi tefecilik olan, bazı ülkelerde iktidar değiştiren Soros yetkililerle görüştü. İddialar doğru ise borsadaki kazançlardan alınan vergiler yabancılar için sıfırlandı. İddia doğru ise Soros borsada 10 milyar dolarının olduğunu vergi sıfırlanmazsa parasını çekeceğini söyleyince oranın sıfırlandığını vurguladı.

Kutan, son günlerde Rahşan Ecevit’in bazı siyasilerle ittifak girişimlerini de değerlendirerek, “Cumhuriyeti savunmak size mi düştü? Cumhuriyet, yani cumhur halkın ta kendisidir. Siz halkın hangi taleplerini yerine getirdiniz ki bugün bunları söylüyorsunuz? Türkiye için yapılacak en tehlikeli şey cepheleşmektir. Siz laik, laik olmayan, Cumhuriyetçi, Cumhuriyetçi olmayanlar derseniz Türkiye’ye yapılan en büyük kötülüğü yaparsınız.” dedi.

Kutan, erken seçimin aslında yasal süresi içerisinde yapma düşünceleri olduğunu fakat gelinen noktada Türkiye’nin adım adım uçuruma gittiğini hükümetinde çok ağır baskılar karşısında bir erken seçim karara alabileceğini kendilerinin de erken seçim istediklerini ifade etti.

Kutan ile birlikte Malatya’ya partini önde gelen isimleri olan ve eski bakanlardan Oğuzhan Asiltürk, Yasin Hatipoğlu, Lütfü Esengül, Cemil Tunç ve Cevat Ayhan ile Malatya eski Milletvekilleri Yaşar Canbay ve Fikret Karabekmez ile diğer bazı parti yöneticileri katıldı.

Kutan Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren sırasında Valilik, Belediye, ESOB, Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası, Şeker İş sendikalarını ziyaret edecek. Kutan, Perşembe günü de Ticaret Borsası ziyaretinden sonra esnafları dolaşacak, 2. OSB'de inceleme yapıp Malatya'dan ayrılacak.

Kutan'ın programları il merkezini kapsarken, beraberindeki eski bakanlar ve partinin üst düzey yöneticileri ise ilçe ziyaretlerinde bulunacaklar. Kutan ve beraberindekiler Perşembe günü 16.00'da Malatya’dan ayrılacaklar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız