SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyetin 87'nci Yılı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının yerlerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ulu Önder'in mozolesine, üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümünde yarınlarına güvenle bakan büyük bir milletin evlatları olarak huzurundayız. Bugün demokratik, laik güçlü, gelişmiş dünyada aktif rol oynayan bir ülke konumuna ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizi gösterdiğiniz hedef doğrultusunda geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye, dünyadaki değişimleri şekillendiren bir ülke olarak daima yükselecektir. Milletimiz bu süreçte Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya ve demokratik gelişimini sürdürmeye kararlıdır.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Gül'ün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptılar.

Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuvvet Komutanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Kublay Özkan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve mahkeme üyeleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı.

Ayakkabısı kayan YÖK Başkanı mozoleye çıkmadı

Törene devlet erkanı ile birlikte Aslanalı Yol'dan yürüyerek gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, "ayakkabısının ıslak zeminde kayması" nedeniyle mozoleye çıkmadı.

Meclis'teki kutlamalar

Anıtkabir'deki törenin ardından Meclise gelen Gül'ü, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, askeri törenle karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Gül, tebrikleri kabul etmek üzere Tören Salonuna geçti.

Törene katılmak üzere Meclise ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile yerine geçti. Bahçeli'nin hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerini aldı.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören salonuna geldi. Kılıçdaroğlu'nun ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker tören salonunda kendisine ayrılan yere geçti.

Tören salonunda daha sonra Bakanlar yerlerini aldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerine geçmeden önce Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Kılıç ve Gerçeker ile tokalaştı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da yerini almadan önce, Haşim Kılıç ile tokalaşırken, yanında bulunan Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadı.

Bakanlar, Cumhurbaşkanı Gül'ün tebrikleri kabul etmesini beklerken kendi aralarında sohbet etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bahçeli'yi başıyla selamladıktan sonra yerine geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve hemen ardından da kuvvet komutanları tören salonundaki yerlerini aldı. Yerine geçerken Başbakan Erdoğan'ı başıyla selamlayan Orgeneral Koşaner, daha sonra bir süre Erdoğan ile sohbet etti.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de yerine geçerken, yanında bulunan Bahçeli, Paçacı ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile tokalaştı. Daha sonra, TBMM Başkanı Şahin yerini aldı. Şahin, yerine geçerken Bakanları başıyla selamladı, Erdoğan ile bir süre konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yerini almasının ardından, İstiklal Marşı söylendi. Gül, daha sonra kutlamaları kabul etti. Sırasıyla TBMM Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Yargıtay Başkanı Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekilleri, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve bürokratlar tebriklerini iletti.

Kutlamalara, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmazken, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Gül'e tebriklerini sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul ettikten sonra, gazetecilerin de bayramını kutladı.

Abdullah Gül, "Bayramınızı tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramı en büyük bayramlarımızdandır. Bütün milletimizin, Türkiye içindeki ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum" dedi. Gül, doğum gününü kutlayan gazetecilere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız