SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyetin 90.Yılı Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:21:08
Cumhuriyetin 90.Yılı Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunum töreni düzenlendi. Yıldönümü dolayısıyla siyasiler ve kuruluş temsilcileri de birer mesaj yayınladılar.

İLK TÖREN ANITTA YAPILDI..

Anıttaki törene; Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra askeri erkan, emniyet mensupları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Öğrencilerin bayraklarla katıldığı törende askeri tören birliği ile 2. Ordu Bölge Bandosu da yer aldı. Valilik, Garnizon ve Belediye çelenklerinin anıta sunumu sonrasında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki törende Vali Vasip Şahin, Anıt Özel Defteri’ne günün anlam ve önemini belirten mesaj yazdı. Vali Şahin mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk; 90 yıl önce temelini attığınız Cumhuriyetimizin 90’ıncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde idrak ediyor olmanın, onuru ve gururu içerisindeyiz. Cumhuriyet yönetiminde halkımız aklın ve bilimin öncülüğünde özgürce düşünebilen, kararlarını sorumluluk bilinci içinde verebilen yürekli, inançlı, şanlı tarihinden güç alan ve kendine güvenen bir toplum olma bilincine erişmiştir. Cumhuriyetin getirdiği özgürlükçü düşünce ortamında kendini ifade etme ve geliştirme imkanı bulan vatandaşlarımız, çağdaş dünya ile bütünleşmiştir. Cumhuriyetimiz, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu yolda, karşısına çıkacak her türlü engeli, birlik ve beraberliğine yönelik her türlü tehdit ve saldırıyı azim ve kararlılıkla yok edecek güç ve kabiliyettedir. Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi her geçen gün daha ileriye götürme azim ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyor, başta zatıalileriniz olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımızı sunuyoruz. Ruhlarınız şad olsun” dedi.

29 EKİM 2013 SALI GÜNÜ YAPILACAK TÖRENLER..

* TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Vasip ŞAHİN tarafından tebriklerin kabulü           

Yer: Valilik Makamı 

Saat: 09.30

* KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmigeçit Töreni

Yer: Abdullah Gül Parkı Önü 

Saat: 10.00

* BELEDİYE MEHTERAN GÖSTERİSİ

Yer: Eski Belediye Binası Yeri (Emekliler Parkı)

Saat: 14.00

BANDO KONSERİ:

Yer: Malatya Park AVM

Saat: 16.00

* CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU   :

Yer : Altın Kayısı Ramada Oteli

Saat:19.00-21.00 saatleri arası.

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümünü kutluyor, milletçe bunun gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, ülkemizin son iki yüzyıllık tarihi değişim ve dönüşüm sürecinde çok önemli bir dönüm noktasıdır.  Osmanlı döneminde anayasal parlamenter rejim ve siyasal örgütlenme özgürlüğü ile başlayan milli irade süreci meşrutiyet dönemlerinde güçlenmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla vücut bulmuş, cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. 

Büyük özverilerle, sarsılmaz bir iman ve inançla yürütülen İstiklâl mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Kurtuluş Savaşımızı yöneten ve Cumhuriyetimizi ilan eden, milletimiz adına yasama, denetim ve temsil işlevlerini yerine getiren Türkiye Büyük Millet Meclisi, kuruluşundan bugüne ülkemizin kaderine yön vermektedir. Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı devlet kuran Meclis’e sahip tek ülke olmanın onurunu taşıyoruz.

Ülkemizin siyasal geçmişinde milli iradeyi kesintiye uğratan veya baskı altında tutan bazı dönemler hafızalardaki yerini korumaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte yürüterek bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. 

AK Parti olarak demokrasimizi güçlendirmeye, özgürlüklerimizi genişletmeye, hukuk sistemimizin standartlarını yükseltmeye ve ekonomimizi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Her vatandaşımızın temel hak ve hürriyetlerini eksiksiz yaşayabildiği ve bunların her türlü otorite karşısında korunduğu ileri demokrasi seviyelerine her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Mücadelemizin kahramanları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, Cumhuriyet ve demokrasimizin gelişmesine katkısı olan herkesi rahmet ve şükranla anıyorum."

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Bu gün Cumhuriyetimizin 90. Sene-i devriyesini büyük bir mutluluk ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Milletçe aynı duyguları büyük bir coşkuyla paylaştığımız bugün, Cumhuriyetimizin bekası için, bizi millet yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek el ele geleceğe güvenle bakmalıyız.

İktidarımız döneminde; Ülkemizin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve aktif bir dış politikaya sahip olması şüphesiz milletimizin en önemli kazanımları olmuştur. Türkiye etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen, demokrasisini güçlendirmiş ve ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtarak bölgesinde istikrar ve refahın sembolü olmuştur.

Milletçe bu güven ve istikrar ortamını koruyarak; kardeş kavgası çıkarma çabasında olan odaklarının çabalarının beyhude olduğunu; demokrasimize, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucuları ve olağanüstü fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

MİLLETVEKİLİ AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şu mesajı yayınladı:

“Emperyalizme karşı verilmiş büyük mücadelenin sonunda kurulan, Cumhuriyetimizin 90. yılındayız. Bağımsız Türkiye’nin kurulması için verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı, Dünya’da halk devrimlerinin en anlamlısıdır. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte başlatılan çağdaşlaşma adımları ve devrimler, Türkiye’nin batıya dönen yüzü, barışçıl dış politika adımları, eğitimde, sağlıkta,sosyal yaşamdaki modernliklerdir. 

Türkiye’nin 90 yıllık modern yüzünün son yıllarda bilinçli ve sistemli adımlarla karanlığa çevrilmek istenmesi, tüm toplum tarafından kaygıyla izlenmektedir. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını bile yasaklayarak gerçek yüzlerini ortaya koyanlar, bilmelidirler  ki  bizim çağdaş Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için, Gazi Mustafa Kemal’e verilmiş bir sözümüz var. Verdiğimiz sözü sonuna kadar tutacağız. Cumhuriyet’e her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız” 

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet sayesinde egemenlik hakkını elde eden milletimiz, büyük bir gelişim ve dönüşüm sürecine girmiştir. 90 yıl boyunca her geçen yıl gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimiz, özellikle son yıllarda adeta şaha kalkarak büyük kazanımlar elde etmiştir.

Sevgi, saygı, kardeşlik olgusunun güçlenmesiyle şahlanan Türkiye Cumhuriyeti, yapılan reform ve icraatlarla dünya genelinde saygınlık kazanarak, örnek bir model olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bizlere kutsal bir emanettir. Bu emaneti korumak, yüceltmek ve geliştirmek her ferdin önemli bir görevidir. Büyük Önder’in gösterdiği “Muasır medeniyetler” seviyesinin üzerine çıkmak en büyük hedefimiz olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar ve gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun."

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ'NİN MESAJI..

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi'nin mesajı şöyle:

"29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimiz, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. 

Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir.

Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye'nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak, kardeşçe birbirimizi kucaklayıp, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kurmalıyız.

Cumhur ile devletin daha barışık, iç içe ve şeffaf, hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile en büyük kazanımlarımızdan olan Cumhuriyetimizi toplumumuzun tüm kesimlerini, tüm gruplarını kucaklayarak daha güzel yarınlara taşımanın gayreti içerisinde olmalıyız.

Bizi tek millet olarak; tek devlet, tek bayrak, tek vatanda birleştiren yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmeliyiz. Böylece, her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına milletçe tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabı vermiş oluruz.

Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlanacak yeni bir anayasa hem milletimizi birbirine daha da kenetleyecek, hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir.  Katılımcı bir demokrasiyle taçlandıracağımız bir Cumhuriyet, insanlığın yepyeni ufuklara doğru yol aldığı 21'inci yüzyılı kucaklamamızı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

MHP İL BAŞKANI YILDIZ'IN MESAJI..

MHP Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız mesajında şöyle dedi:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” esasıyla yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti, evrensel ilkeyi bayraklaştıran bir devlet olarak Türk tarihinde özel bir yere sahiptir. Kurulduğu günden beri, yüce Türk milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasının itici gücü olan cumhuriyet, hemen her alanda ilerleyişin kaynağı, hem de birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.

Şunu hepimiz bilmeliyiz ki; bu milletin karamsarlığa düşmeden sarsılmaz çelikten iradesi, vatanımızın bütün sathındaki kardeşliği ve bunu güçlü pekiştirme arzusuyla, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacaktır.

Türk Milletinin en zor zamanlarında bile tarih yazdığını ve olmaz denileni başardığını, bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitleri bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Onların milli mücadelede ortaya koydukları azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, devletimizin ve milletimizin edebi bekası ile sonsuza kadar var olması duası ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun."

EĞİTİM İŞ TEMSİLCİSİ ÇELİK'İN MESAJI..

Eğitim İş Sendikası Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik, şu mesajı yayınladı:

"Türk milleti! Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlulamanı, gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!” diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. Yıldönümünü tüm ülkemizde coşkuyla kutluyoruz.

Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur.

Türk ulusu, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçmiştir. 

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacaktır.

Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız