SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyetin 93'üncü Yılını Kutladık

0
Güncellendi - 2016-10-30 03:52:01
Cumhuriyetin 93'üncü Yılını Kutladık
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet’in ilanının 93’ncü yıldönümü Malatya’da da büyük bir coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Malatya Valisi Mustafa Toprak, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin kabul edilmesinin ardından kutlamalar İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) önünde devam etti. Törene Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Protokolün törene katılanların bayramını tebrik etmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Toprak, “Her anı bizler için gurur vesilesi olan tarihimizin, kadim zamanın ve gök kubbenin şahitliğinde; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yastıkları mezar taşı yorganları kar olan kahraman silah arkadaşları ve üç kıtaya Türk’ün adalet mührünü vuran şanlı ecdadımızın manevi huzurlarında aziz milletimizin en büyük gününü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Malazgirt’te yalın kılıç at koşturan, çağ kapatıp çağ açan, Altaylar’dan Tuna’ya Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya mertlik ve yiğitlik destanları yazan bir Millet olarak, yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi ve cesaretimizi ispatladığımız yedi düvele ve onların yerli işbirlikçilerine, bugün birliğimizin, dirliğimizin, sarsılmaz irademizin çok daha güçlü olduğunu gösterme vesilemiz olan Cumhuriyet Bayramımızın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız. Hepimize kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı’mız boyunca cereyan eden gelişmeler açıkça göstermiştir ki, Necip Milletimizin bekasının ve milletler camiası içerisinde hak ettiği yeri almasının yegâne yolu, kanla irfanla kurulan Cumhuriyet’ten geçmektedir. Bilinmeli ve asla unutulmamalıdır ki Cumhuriyet’e giden yolda Sütçü İmam’ın namusumuza uzanan ele sıktığı kurşundan, Allahuekber Dağları’nda buz kesen Mehmetçiğin son nefesinden, Türk’ün Son Umudunu Samsun’a taşıyan Bandırma Vapuru’na çırpınarak yüz süren Karadeniz’den, “Allah Allah” nidalarıyla ilk hedef Akdeniz’e doğru şaha kalkan bir kutlu nesilden miras kalan silinmez izler vardır” dedi.

Toprak, 15 Temmuz ihanet kalkışmasının figüranlarının vatana, millete ve insanlığa ihanet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Her zerresi şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını, bu bölgede güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’nin var olmasını istemeyen düşmanlarımız daima var olmuştur. Üstelik günümüzde tehdit ve saldırıların niteliği daha hain, daha alçak bir mahiyet kazanmıştır. Kimi zaman PKK, kimi zaman FETÖ/PDY, kimi zaman DAEŞ, kimi zaman DHKP-C ya da daha başka isimler alan yıkıcı, bölücü hıyanet şebekeleri de malum düşmanlara uşaklık yapmış, ekmeğini yiyip suyunu içtiği Vatanına ihanet etmiş, büyük bir hayasızlıkla kendi milletine silah doğrultmuştur. Tarihinde pek çok defa sırtından hançerlenmek istenen aziz Türk milleti, 15 Temmuz akşamında eşi görülmemiş bir hıyanetle karşı karşıya kalmıştır. Gelecekte de nefretle anılacak olan 15 Temmuz ihanet kalkışmasının figüranları bu alçakça teşebbüsleriyle vatanımıza, milletimize ve insanlığa ihanet etmiştir. Sinsice fırsat kollayan dış odaklar ve içimizde yuvalanmış maşaları, buldukları her fırsatta Devletimizin üniter yapısına, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milli birliğimize gizli veya açıkça saldırmaktan kaçınmamışlardır. Bu durum Cumhuriyet döneminde de bugün de katiyen değişmemiştir. İşte 15 Temmuz hain kalkışması bunu en menfur örneğini teşkil etmiştir. Lakin iç ve dış düşmanlarımız dün olduğu gibi bugün de çok önemli bir ayrıntıyı atlamıştır ki o da Türk Milleti’nin dünyanın vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi en yüksek milleti olduğudur. Türk Milleti, 15 Temmuz sürecinde Ülkemizde oynanan senaryonun yanı sıra uygun zaman ve zemin oluştuğunda pek çok ülkede darbe yapabilecek hain yapılanmayı da deşifre etmiştir. Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar’da varını yoğunu ortaya koyarak düşmanlarını Anadolu’dan def eden Yüce Türk Milleti, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etme kudretindedir. Türk’ün istikbali üzerinde hesap ve plan yapanların, dünkü emsalleri gibi akıttıkları kanda boğulacağından, tarihin karanlıklarına gömüleceğinden, devletimizin gücü ve Milletimizin demir yumruğu karşısında hüsrana uğrayacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldiğini ifade eden Vali Toprak, “Cumhuriyetle birlikte küllerinden yeniden doğan Milletimiz, 93 yıllık süreçte Aziz Atatürk’ün işaret ettiği “muasır medeniyet” hedefine kararlılıkla yürümüş, sosyal, kültürel, ekonomik büyümesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma getirmiştir. Sevinçle müşahede ediyoruz ki ülkemiz dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline gelmiştir. Deniz tabanı altından Asya’yı Avrupa’ya ilk olarak bağlayan Avrasya Tüneli Projesi, üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en çok yolcu kapasitesine sahip olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, üst düzey teknolojiye sahip silah ve savunma sanayimiz, uzakları yakın eden hızlı tren projelerimiz ve otoyollarımız, eğitim ve sağlık alanında yakaladığımız ivme bu büyümenin ve Cumhuriyetimizin inkişafının en bariz göstergeleridir. Sevgili gençler, kıymetli öğrenciler, Asla unutmayınız ki sizler, Atatürk’ün ifadesiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Sizler Yüce Türk Milleti’nin aydın geleceği, Kutlu Devletimizin sarsılmaz teminatısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğisiniz! Bizler de büyükleriniz olarak taşıdığınız bu emanetin kutsiyetinin ve sorumluluğunuzun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Sizler, muasır medeniyet yolunda engel tanımadan yürüyecek, mazimizden aldığınız ilham ile üstümüzdeki mavi göklere, altımızdaki yağız yere Türk’ün hür doğup hür yaşayacağını altın harflerle yazacaksınız. Saygıdeğer Malatyalılar, değerli konuklar, bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Tarihinin başlangıcından Cumhuriyetimizin kuruluş sürecine ve günümüze kadar Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak uğruna canlarını ve kanlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete göç eden Şanlı Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin emaneti olan Muhterem Şehit Ailelerimizin ve Kahraman Gazilerimizin daima yanlarında ve hizmetlerinde olduğumuzu ifade ediyor, Necip Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Miraç Gül Bayrak adlı şiirini Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Beyzanur Yalçın Sakarya Türküsü adlı şiirleri okudu.

Kıbrıs Gazisi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk Türk bayrağını genç nesli temsilen Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Gizem Nur Karslı adlı öğrenciye teslim etti.

Kıbrıs Gazisi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, “Bizlere bu emaneti teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak bizler daima cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza gazilerimizin adına her zaman cevap vermek üzere hazır bulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet etmiş olduğu, gönderden mütemadiyen inmeyecek, ezanımızın susmayacağı bir Türkiye olarak, bayraklarımızın üzerindeki şehit kanından ve üzerindeki ay ve yıldızı gökyüzünden alan bayrağımızı genç nesile teslim etmekle gurur duyuyorum” dedi.

Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Gizem Nur Karslı ise ‘İnmez Bu Bayrak’ şiirini okuyarak, “Bayrak bir milletin şerefidir. Atalarımızdan aldığım bu bayrak, yurdumun üzerinde ebediyen dalgalanacak. Gök, al beyazla aydınlanacak. Yurdumun ışığı hiç sönmeyecek. Gücü, şehit kanı tükenmeyecek bu bayrak semada dalgalanacak” ifadelerini kullandı.

Tören, Begüm Kartal İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişiyle sona erdi.

ORDU BANDOSUNUN KONSERİ..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde askeri bando konseri düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 2. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezin’de konser verildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bando konserinde birbirinden güzel eserleri seslendiren bando dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Öte yandan fuaye alanında 29 Ekim nedeniyle çocuklar içinde çeşitli etkinlikler yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

cumhuriyet1

cumhuriyet2

cumhuriyet3

bayram

cumhuriyet6

bayram1

cumhuriyet4

cumhuriye1

cumhuriyet5

cumhuriyet7

cumhuriyet8

cumhuriyet9

bayram2

bayram3

MALATYAPARK'TA BANDO KONSERİ (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • fbay (7 yıl önce)
    güzel olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Servis (7 yıl önce)
    Malatyadan güzel görüntüler ?
    0
    0
    Yanıtla