SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyetin Temel İlkeleri' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Aslen Malatyalı olan Prof.Dr. Nurşen Mazıcı, 7 Mayıs Pazartesi günü İnönü Üniversitesi'nde "Cumhuriyetin Temel İlkeleri; Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti Ne Demektir?" konulu bir konferans verecek.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Genel Gazetecilik ABD Öğretim üyesi Prof.Dr. Mazıcı'nın kampusteki Kongre ve Kültür Merkezi'nde vereceği konferansının, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00'de başlayacağı bildirildi.

PROF.DR. MAZICI'NIN ÖZGEÇMİŞİ..
Prof.Dr.Nurşen Mazıcı Malatya’da doğdu,Derme İlkokulu’nu , HasanVarol Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ,ardından da Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ninde lisans öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi master ve doktorası yaptı.Londra’da doktora tez çalışmasının ardından kazandığı bir bursla Almanya’da Christian Albert Üniversitesi’nde “Ulusal Güvenlik” konusunda katıldığı kurstan başarı sertifikası aldı.

Michigan Üniversitesi’nde Near East and North African Studies’de Siyaset Bilimi post doktorası sırasında üç yıl, “ Ortadoğu Ülkelerinde Demokratikleşme Süreci” üzerinde çalıştı ve doçent oldu.

2000 yılında Washington DC’deki National Archives’daki belgesel araştırmaları sonucu Profesörlüğe yükseltildi.

Halen ,2005 -2006 akademik yılında Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olarak bulunduğu sırada başlattığı İki Dünya Savaşı Arasında Türk- Amerikan İlişkileri konulu belgesel çalışmasını sürdürmektedir.

Marmara Üniversitesi’nde görev yapan Prof.Dr. Mazıcı’nın yayınlanmış beş kitabı ise şunlardır:

Atatürk Döneminde Muhalefet 1919-1926, Dilmen Kitabevi 1984 İst.

Uluslararası Rekabette Ermeni Sorunu’nun Kökeni 1878-1918, Der Yayınevi 1987

Türkiye’de Askeri Darbeler ve Sivil Rejime Etkileri Gür Yayınevi 1989 İst.

Celal Bayar’ın Başbakanlık Dönemi 1936-1939 Der Yayınevi 1996 İst.

ABD’nin Güney Kafkasya Politikası Olarak Ermenistan Sorunu 1919-1921 Pozitif Yayınları 2005 İst.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız