SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyetle Aynı Gün Doğdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:21:31
Cumhuriyetle Aynı Gün Doğdu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin ilan edildiği gün doğan ve aynı zamanda Malatya’nın Darende ilçesinde Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi Bedriye Akkaya’yı, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Hacı Güneşli, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Alaattin Ateş ziyaret etti.

Ziyaretten oldukça duygulanan Bedriye Akkaya, geçmiş yıllara dair hatırlarını anlattı. Darende’ye açılan ilkokulun ilk mezunu olduğu dile getiren Akkaya, imkansızlık nedeniyle okuyamadığını ve bunun acısını her zaman yüreğinde taşıdığını söyleyerek, bugünün gençlerine okuma tavsiyede bulundu. Her türlü imkanın olduğu günümüzde okumak için hiçbir şeyin bahanesi olamayacağını belirten Akkaya, zor koşullarda kazanılan Kurtuluş Savaşı sonunda ilan edilen cumhuriyetin bu günün gençliğine emanet olduğunu söyledi. Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ise şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladığımız bu günlerde, cumhuriyetimizle aynı yaşta olan ve aynı zamanda Darende’nin ilkokulu olan Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun ilk kız öğrenci Bedriye Akkaya’yı ziyaret etme ihtiyacı hissettik. Kendisine sağlık afiyet ve uzun ömürler diliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız