SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyetsiz Demokrasi Olmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Hekimhan İlçe Başkanlığı şölen düzenledi. Şölende Cumhuriyetin tehdit ve tehlike altında olduğu vurgulanırken CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, çeşitli adlar altında, çeşitli bahanelerle 87 yıldan beri Cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışıldığını öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hekimhan İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü nedeniyle şölen düzenledi. Şölende yapılan konuşmalarda Cumhuriyetin tehdit altında olduğu vurgulanırken Cumhuriyete sahip çıkılacağı vurgusu yapıldı.

Tarihi Taşhan'daki Cumhuriyet Şöleni’ne CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan, CHP il yöneticileri, İzmir Malatyalılar Derneği Başkanı Muhammet Özhan ve çok sayıda Hekimhanlı katıldı.

“CUMHURİYET TEHLİKE ALTINDA”
Şölende ilk konuşmayı yapan CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu, Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet kazanımlarını savunacaklarını, Atatürk'ün gösterdiği yolda gerekeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Cumhuriyetin tehlike altında olduğunu söyledi.

Özoğlu, şunları iddia etti:

''87. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz bu kadar tehlikeye düşmemiştir. TBMM'de de tartışılan bir konu var: Bir parça bez. Bir parça bez değil aslında şeriatın iktidara adım adım yürümesi söz konusu. Bir de şeriatın karşısında durmak isteyen Atatürkçü, demokrat, devrimci güçler var. Biz saflarımızı Ulu Önder Atatürk'ün koyduğu çizgide, onun gösterdiği ilkeler doğrultusunda sonuna kadar savunacağız. Herkes bunu böyle bilsin.''

“SALDIRILARA RAĞMEN AYAKTA”
Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise Atatürk'ün dehası ile şekillenen Cumhuriyetin tüm saldırılara rağmen ayakta olduğunu söyledi.

CHP ile birlikte Atatürk Cumhuriyetinin de sonsuza dek yaşaması gerektiğini anlatan Yıldırım, Atatürk'ün bu iki büyük eserine sahip çıkılması için daha çok ve daha yenilikçi çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Cumhuriyete saldırmanın ön koşulunun CHP düşmanlığı olduğunu söyledi.

Millioğulları, ''CHP’de, Atatürk Cumhuriyetinin de bu saldırıları atlatacak güçte'' diye konuştu.

Şölende en son konuşmayı yapan CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Hekimhan'ın her zaman Cumhuriyete sahip çıktığını dile getirdi.

Ağbaba, “Her zaman sadece Hekimhan’ımız değil Malatya’mızı, Türkiye’mizi aydınlatan ve her zaman Atatürk’ümüze sahip çıkan sevgili hanımları, sevgi ve saygıyla selamlamak istiyorum.

Hekimhan her zaman hem Cumhuriyete hem onun mirasına her zaman sahip çıktı. Hiçbir karşılık beklemeden, Atatürk’ün en büyük miraslarından birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıktı. Zaman zaman dışlansa da, zaman zaman bedel ödese de sahip çıkmaktan vazgeçmedi. Ben bu nedenle partim adına, arkadaşlarım adına bütün Hekimhanlılara içten sevgilerimi sunmak istiyorum” dedi.

“CUMHURİYET ÜLKEMİZİ ULUSLAŞTIRDI”
Cumhuriyetin sadece basit bir rejimin adı olmadığını belirten Ağbaba şöyle devem etti: “Cumhuriyet, sadece kimi ülkelerde olduğu gibi insanları dışlayan, insanları tek tip haline getiren bir rejimin adı değil Türkiye’de. Cumhuriyet hepinizin bildiği gibi ülkemizi ümmetten alıp uluslaştırmayı gerçekleştiren rejimin adı. Yine Cumhuriyet insanlarımızı özgür birey haline getiren rejimin adı. Cumhuriyet, kurulduğu günlerde başta kadına seçme ve seçilme hakkı veren rejimin adıdır. Cumhuriyet demokrasinin, insan haklarının adı. O dönemde demokrasiden bahsedilmezken, insan haklarından bahsedilmezken Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, İsmet Paşa’nın kurduğu Cumhuriyet bizlere teslim edildi. Birileri yıllardan beri bununla mücadele ediyor. Adını kimi zaman demokrasi koyuyor kimi zaman da başka şeyler. Cumhuriyetsiz demokrasi olmaz, demokrasisiz cumhuriyet olmaz.”

“87 YILDIR CUMHURİYETLE HESAPLAŞIYORLAR”
Çeşitli adlar altında, çeşitli bahanelerle sürekli 87 yıldan beri Cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışıldığını belirten Ağbaba, “Bir kesim var. Bunlara da her zaman birliğimizi beraberliğimizi göstererek gereken cevabı en yüksek sesle vereceğimizden kuşku duymuyorum. Buna nasıl cevap vereceğiz? Nasıl ki 12 Eylül referandumunda Hekimhan en yüksek oyu verdiyse “Hayır”a, 2011 seçimlerinde de Atatürk’ün mirasına, Cumhuriyetin mirasına sahip çıkan partimize sahip çıkacaksınız. Bundan hiçbir kuşku duymuyorum. İnşallah Hekimhan’da başlattığımız bu çalışmayı Malatya’nın her köşesine yayacağız.
Ve diyorum ki yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Atatürk. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra şölende bazı mahalli sanatçılar konser verdi. CHP İl Başkanı ve belediye başkanları birlikte halay çektiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız