SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cüneyt Arcayürek Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:39
Cüneyt Arcayürek Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, 13 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda tedavi altındaydı. Usta Gazeteci, vücut fonksiyonlarının bozulması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Arcayürek, perşembe günü Gölbaşı'ında toprağa verilecek. Vasiyeti gereği usta gazeteci için tören yapılmayacak.

CÜNEYT ARCAYÜREK KİMDİR?

1928 Ankara doğumlu olan Arcayürek, gazeteciliğe 1947'de Ulus Gazetesi'nde başladı. Sırasıyla; Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, tekrar Ulus, Anka Haber Ajansı, Akis, Hürriyet, Tercüman, Milliyet, Güneş ve Bugün gazetelerinde çalışmıştı. Milliyet gazetesinde ve  Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yaptı. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran "Johnson'un Mektubu" haberiyle ün kazandı. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci oldu. Cumhuriyet gazetesinin başsayfasında Güncel isimli köşenin yazarı olan Arcayürek, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde eski danışmanıdır.

TGC'NİN MESAJI..

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, duayen gazeteci Cüneyt Arcayürek’in ölümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. 

Bilgin’in mesajında, “Cüneyt Arcayürek meslek yaşamı boyunca muhabirlik ruhunu hiç kaybetmemiştir. Cemiyetimiz yöneticiliği döneminde Basın Yayın Yüksek Okulunun kuruluşuna öncülük etmiştir. Bu yıl 50. Yılını kutlayan İletişim Fakültesi Arcayürek ve Metin Toker’in eseridir.

Meslek yaşamını demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesi ile geçiren Arcayürek’in adı basın tarihine altın harflerle yazılacaktır. Ölümsüzlüğe yolcu edeceğimiz duayen gazeteci Cüneyt Arcayürek ilkeli gazeteciliğin en önemli simgesidir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız