SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cüneyt Gökçer Öldü

A- A+ PAYLAŞ

Tiyatro dünyasının duayenlerinden 89 yaşındaki Cüneyt Gökçer akşam hayata gözlerini yumdu.

1920 yılında Malatya'da doğan Cüneyt Gökçer Ankara'da tedavi görüyordu. Solunum yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Gökçer, Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü, Ankara Devlet konservatuarı müdürlüğü, Bilkent üniversitesi tiyatro Bölümü başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Gökçer, yaklaşık 20 operanın rejisini yapmıştı.

1951 yılında "Vatan ve Namık Kemal" filmiyle sinema oyunculuğuna başlayan Gökçer, 1981'de televizyon için çekilen "4. Murat" adlı dizide rol aldı.

"Kral Oidipus", "Onikinci Gece", "IV Henry", "Damdaki Kemancı", "Bağdat Hatun", "Kral Lear" gibi oyunlarda başrol oynayan Gökçer'in, sinemada rol aldığı filmler arasında "Vatan ve Namık Kemal", "Barbaros Hayreddin", "Lale Devri", "Kara Davut", "Kaldırım Çiçeği", "Nilgün", "Büyük Sır", "Damdaki Kemancı", "Mevlana", "Yedi Evlat İki Damat" yer alıyor.

Ünlü sanatçı Ayten Gökçer'in olan Gökçer, yurtiçinde aldığı sayısız ödülün yanısıra 1963 yılında Yunanistan Krallığı'nın l. Georges nişanının Oficcier rütbesiyle,
1970'de İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafında Commandatore nişanıyla ve daha sonra Polonya Kültür Nişanı ile ödüllendirildi.

Gökçer'in cenazesi 25 Aralık Cuma günü Ankara'da düzenlenecek törenin ardından 26 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da toprağa verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız