SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"..Çünkü İktidar Değişti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:07
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili adayları merkez ve ilçelerde seçim propaganda gezilerini sürdürüyorlar. 

CHP adaylarının yaptığı çalışmalara ilişkin basın bültenleri şöyle:

"NEDEN ELEŞTİRİYORLAR BİLİYOR MUSUNUZ?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Malatya'nın AKP Milletvekilleri her gittikleri yerde Veli Ağbaba'yı eleştiriyorlar. Bazıları haddini aşıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiriyor. Neden eleştiriyorlar biliyor musunuz? Çünkü iktidar değişti. İlk defa seçimden önce iktidar değişti, bunun sebebi ise bizim seçim beyannamemiz. Herkesin ezberini bozduk” dedi. 

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmalarını sürdüren CHP’li Ağbaba, Doğanşehir ilçesine bağlı Eskiköy, Kelhalil, Çığlık ve Şatıroba mahallelerini ziyaret etti. 

Eskiköy Mahallesinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Ağbaba, 4 yıl boyunca Türkiye'de özgürlük, demokrasi, barış mücadelesi verdiğini dile getirerek, şunları söyledi: 

"4 yıl boyunca muhalefet milletvekilliğini hakkıyla yerine getirdik. 4 yıl boyunca gece demeden, gündüz demeden, bayram demeden, pazar demeden gerek Malatya için gerekse de Türkiye için çalıştık. Bana oy versin vermesin herkesin derdine derman olmaya çalıştım. Malatya'da ne olmuşsa meclis ve Türkiye benim ağzımdan duydu. 4 yıl boyunca Malatya'da yapılan haksızlıkların hepsini ben dile getirdim. Maalesef benim dışımda kalan milletvekilleri ise sanki Malatya'nın milletvekili değil de başka ilin milletvekili gibi davrandılar. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Elazığ'a gönderildi, çıtları çıkmadığı gibi gönderilmeyi savundular. AKP milletvekilleri Meteorolojinin Elazığ'a gitmesini desteklerken ben Meteoroloji Müdürlüğü önünde eylem yaptım. Malatya ile çevre illerin yatırımlarına baktığımız zaman Malatya'ya yapılan haksızlığı göreceksiniz. Hiçbir zaman kendim için sesimi yükseltmedim, ama Malatya için sesimi yükselttim. Malatyaspor'undan kayısısına yolundan göletine kadar Malatya'nın ve Malatyalıların her türlü dertlerini meclis gündemine taşımaya çalıştım ve bunda da başarılı oldum" dedi. 

“HERKESİN EZBERİNİ BOZDUK”

İktidarın seçimlerden önce değiştiğini belirten Ağbaba, "Malatya'nın AKP Milletvekilleri her gittikleri yerde Veli Ağbaba'yı eleştiriyorlar. 5 Milletvekillerinin görevi muhalefeti eleştirmek. Mevcut Milletvekillerinden ikisi yine aday mecliste hangi faaliyetlerini hatırlıyorsunuz. Onların görevi Veli Ağbaba'yı eleştirmek. Bazıları haddini aşıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiriyor. Neden eleştiriyorlar biliyor musunuz? Çünkü iktidar değişti. İlk defa seçimden önce iktidar değişti bunun sebebi ise bizim seçim beyannamemiz. Herkesin ezberini bozduk. AKP tüm enerjisini bizim seçim bildirgemizi eleştirmekle harcıyor. Mazotu 1,5 Lira yapacağız, emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, kayısıya alan bazlı destek vereceğiz, tarımda çalışan insanların 30 yaşına kadar olan sigorta pirimini devlet ödeyecek diyoruz. AKP bunların hiçbirine yanlış demiyor çünkü projelerimiz doğru. Eğitim sistemindeki 4+4+4 kaldıracağız. Sağcısı, solcusu AKP’ye oy veren MHP'ye oy veren herkes şikayetçi. 4+4+4 eğitim sistemine CHP haricinde muhalefet eden bir parti yoktur" ifadelerini kullandı. 

"İMAM HATİPLERE KİMSE KARIŞAMAZ"

CHP'nin seçim beyannamesine başbakanın cevap vermediğini söyleyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Mazotu 1,5 lira yapacağız diyoruz, cevabı Başbakan vermiyor, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız diyoruz, cevabı Başbakan vermiyor. Ne diyor Cumhurbaşkanı? Bunlar İmam Hatip Liselerini kapatacaklar, ne alakası var bizim seçim beyannamemiz ile İmam Hatip Liselerinin. Meseleyi tekrar İmam Hatip Liselerine getirmeye çalışıyorlar. İmam Hatip Lisesinde okumak isteyen okuyabilir, buna kimse karışamaz, ama kimseyi de zorla İmam Hatip Lisesine gönderemezsin. Meslek lisesinde mi okumak istiyorsun, git oku, buna da kimse karışamaz. Bizler yoksulluğu bitireceğiz diyoruz, Cumhurbaşkanı hemen dini duyguları ön plana çıkarıyor. Herkesin kutsalı Kur'an-ı Kerim'le kürsüye çıkıyor.

PORGALI HEKİMHAN'DA..

Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı Hekimhan Belediye Başkanlığını ziyaret etti. 

Hulisi Porgalı’yı belediye ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları’nın olmaması nedeniyle başkan yardımcıları Metin Şahin ve Murat Karayazıcı karşıladı. 

Biz seçimde Malatya’da farklı şeyler bekliyoruz diyen Hekimhan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şahin, “ Hekimhan her zaman CHP’nin kalesi olarak gücünü göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir” dedi.  

Hulisi Porgalı ise, “ Sadece Hekimhan’da değil, Malatya’da değil, Türkiye’de iktidara geliyoruz. Her gün sahadayız ve bunun olumlu tepkilerini alıyoruz. Hekimhan’da ki coşkulu karşılama bizi oldukça memnun etti. Bizde, bize umut bağlayanları utandırmayacak, yeni yaşanacak Türkiye içinde verilen sözler tutulup, ferah bir seviyeye yükselip, sosyal devletin gerekliliklerini yerine getirecek şekilde iktidar olacağız” şeklinde konuştu.

Hulisi Porgalı daha sonra Hekimhan Belediyesi dolaşarak,  çalışanlarla bir araya geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız