SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cüret ve İhmal!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir bankaya ait bankamatik oksijen kaynağı ile açılarak, içerisindeki 31 bin 800 YTL (31 milyar 800 milyon TL) çalındı. Alarmı alan bankanın durumu zamanında polise bildirmediği ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, olay gece saat 22.35 sularında 2. Ordu Karargahı karşısında, Mehmet Buyruk ve Sağlık Caddelerinin kesiştiği kavşaktaki Karayolları Şubesi'ne ait bahçe kenarında bulunan Vakıfbank'a ait bankamatikte meydana geldi. Bankamatiğin dış kapısını levye ile açan 2 şahıs, sırt çantasına yerleştirdikleri oksijen tüpü ile kasayı kesip, bankamatikte bulunan 31 bin 800 YTL'yi aldı.

Bankamatiğin alarmının direkt bankanın genel merkezine düştüğü, alarmın bildirildiği güvenlik görevlisinin durumu polise bildirmeden, bankamatiği kontrol etmek üzere kendisinin bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

Bankamatiğin arka kapısını kontrol eden güvenlik görevlisinin hırsızlarla karşılaştığı ve bu sırada para kasalarının bir kısmını açan hırsızların paniğe kapılarak, kaçmaya başladığı bildirildi.

Hırsızların daha önce açmayı başardıkları kasalarda bulunan paralarla birlikte izlerini kaybettirdikleri açıklanırken, durumun polise bildirildiği, diğer kasalarda bulunan paraların ise güvenlik görevlisi tarafından alınarak, merkeze götürülmek üzere paketlendiği açıklandı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede yaptıkları incelemelerde soyguncuların izlerine rastlamazken, olayla ilgili tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Öte yandan hırsızları elinden kaçıran güvenlik görevlisi, olay yerine gelen polis ekiplerine ifade verirken, durumu haber alan bankanın diğer görevlileri, basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi.

Polis, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, kasaların kesiminde kullanılan ve sırt çantasına yerleştirilen oksijen tüpünü incelenmek üzere polis merkezine götürdü.

Olayla ilgili polis açıklamasında ise, "16.11.2006 günü saat:22.35 sıralarında yukarıda belirtilen adresteki banka ATM’sini tüplerle açan kimliği belirsiz kişilerce ATM’de bulunan 31.800.00 YTL. para çalınmış, olay sonrası olay yerinde yapılan incelemede, 1 adet piknik tüpü, 2 adet levye, 1 adet teneke kesme makası, 1 adet tornavida, 1 adet sırt çantası, 2 adet oksijen tüpü ve 2 adet boş pet su şişesi adli tahkikata esas olmak üzere muhafaza altına alınmış olup, olayla ilgili tahkikata ve olaya karışan şahısların yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız