SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çürük İşler!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:41:01
Çürük İşler!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Darende karayolunda yapımı süren Karahan Tüneli'ne bağlantıyı sağlayan yeni yola, tepelerden toprak ve kaya parçalarının akmasını önlemek amacıyla yapılan istinat duvarlarının sağlamlığı tartışma konusu oldu.

Gürkaynak Mahallesi (Köyü) tarafındaki istinat duvarlarında yapım yanlışlığının yanı sıra, denetimsizlik yüzünden eksik malzeme kullanıldığı, bu nedenle beton duvarların şimdiden patladığı belirtiliyor. Dağdan yola doğru olabilecek kaymaları engellemek için yapılan istinat duvarlarının, "pabuç" diye adlandırılan yerle bağlantı tabliyesinin dağa doğru yapılması gerekirken, yola doğru yapılması nedeniyle, duvarların kaymayı engelleyemediği öne sürülüyor. Bu arada, kullanılan demirlerin de 18 ve 26'lık olması gerekirken 10'luk demir kullanılmasının da, beton duvarların dayanıksız olmasının bir başka nedeni olduğu, bunun da denetimsizlikten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Meydana gelen kaymalar nedeniyle, Karahan Tüneli'nin açılışının planlanan sürede yapılamayacağı, istinat duvarlarının yeniden ve sağlam şekilde yapılması gerektiği kaydediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız