SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çürük' Raporu Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci yazar Abdi İpekçi cinayeti ile iki ayrı gasp suçundan hüküm giyen Mehmet Ali Ağca tahliye edildi. Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup Ağca'nın tahliyesini davul ve zurna eşliğinde kutladı. Muayene için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gönderilen Ağca'ya 'askerliğe elverişli değil' raporu verildi. Cezaevinden günlük spor kıyafetlerle çıkan Ağca, GATA'da takım elbiseli ve kravatlı görüntülendi. GATA'daki muayene sonucu Ağca'ya ''Askerliğe elverişli değil'' raporu verildi. GATA çıkışında kalacağı otele getirilen Ağca, gazetecilerin oluşturduğu izdiham ve arbededen bunalarak açıklama yapmadan odasına çıkartıldı.

Mehmet Ali Ağca, pencerelerine siyah film çekilmiş minibüsle GATA'dan alınarak, Kavaklıdere'deki Sheraton Oteli'ne getirildi. Ağca'nın bir süre sonra otelin avlusunda minibüsün içinde bekleyerek basın açıklaması yapacağı belirtildi. Bu sırada otelin önündeki medya ordusundan oluşan gazetecilerin bir bölümü, yapılacak basın açıklamasını alabilmek için düzen oluşturdu. Ancak bazı gazeteciler minibüsün önünden ayrılmayınca büyük bir kargaşa yaşandı. Basın mensuplarının oluşturduğu izdiham sırasında Ağca ezilme tehlikesi geçirince, otelin içerisine alındı. Otelin diğer kapılarından da giriş yapmaya çalışan medya ordusu, Ağca'yı ablukaya aldı.

Bu sırada avukatları, yanındaki yakınları ve otel personeli, Ağca’nın çevresinde güvenlik çemberi oluşturmaya çalışırken, arbede ile birlikte tartışmalar yaşandı. Bu sırada otelin önündeki saksılar devrilip, camlar kırıldı. Ağca buna rağmen İtalyanca ve İngilizce karışık birşeyler söyledi. Burada avukatları ve yakınlarının kolları arasında arbeden bunalıp fenalaşan Ağca'nın güçlükle odasına götürüldüğü gözlendi.

20 OCAK'TA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Avukatı Gökay Çağlaralp Gültekin, Mehmet Ali Ağca'nın 20 Ocak Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyebileceğini söyledi.

Gültekin, Ağca'nın kaldığı otelin giriş kapısında gazetecilere açıklama yaptı.

Ağca'nın dinlendiğini ifade eden Gültekin, İstanbul'a gideceğine dair söylentinin doğru olmadığını söyledi. “Biz buradayız. Muhtemelen ayın 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyecek kendisi” diyen Gültekin, “Sizin sorularınıza cevap verecek. Nerede olacağını ben de bilmiyorum ama size haber vereceğiz. Büyük ihtimal ayın 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyecek, Ankara'da olacak” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Neden İngilizce konuştu?” sorusuna Gültekin, “Onu bilemeyeceğim, basın toplantısında siz sorarsınız” yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, “Spekülasyonlara neden olabilecek şeyler söylemiş olabilir. Ne söyledi?” sorusu üzerine Gültekin, “Bakın bunları biz cezaevi girişinde dağıttık. Oradaki kağıtlarda ne söylediği yazıyor. Duydunuz 'Ben Tanrı değilim', 'Ben Tanrı'nın oğlu değilim' dedi. Bildiğim kadarıyla bu kadar” diye konuştu.

Gültekin, “Daha önce verilen sağlık raporu mu onaylandı, yoksa kendisine başka bir rapor mu verildi?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Bir önceki rapor geçersiz sayıldı. Yani bunu bir kontrol muayenesi de sayabilirsiniz, yeni bir rapor da sayabilirsiniz. Herhangi bir tetkik yapılmadı, yalnızca kontroller yapıldı. Tek tek odalara girip doktorlara muayene oldu, ondan sonra Sağlık Kurulundaki doktorların karşısına çıktı ve de raporunu aldı.”

Raporda bulgunun ne olduğunun sorulması üzerine Gültekin, bir önceki rapordaki teşhisin tekrarlandığını söyledi.

Otelin masrafının kim tarafından karşılandığının sorulması üzerine de Gültekin, “Benim tarafımdan karşılanıyor, yeterli mi?” dedi.

Gültekin, Ağca'nın herhangi bir yabancı siyasi ile görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da “Olabilir tabii ki. Bunları basın toplantısında kendisine sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine de Gültekin, Ağca'nın Hollywood'da film yapmak istediğini belirterek, teklif alıp almadığının kendisine sorulmasını istedi.

Gültekin, “Tahliye olduktan sonra ilk sözü ne oldu?” sorusuna da “Tahliye olduktan sonra hemen biz göremedik. Daha sonra bir odada oturduk, sohbet ettik. Bu arada bu işlemler yapıldı işte. Muayene işlemleri yapıldı. Bazı evraklar eksikti, cezaevinden tekrar o evraklar getirildi. Adli sicil kaydı istediler, gittik Adliye'den kaydını getirdik. Bunları tamamladık. Yazımızı aldık şu anda rahatız” yanıtını verdi.

Güvenlikle ilgili bir kaygılarının olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Gültekin, “Burası Türkiye, müvekkilim de bir Türk vatandaşı. Biz Türkiye'de çok güvende olduğumuza inanıyoruz. Güvenlik görevlisi talebimiz olmadı” dedi.

Gültekin, Ağca'nın yanında şu anda kardeşi ve arkadaşlarının bulunduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız