SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çuvalcı Yeniden Irak'a

A- A+ PAYLAŞ

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran ve Irak'ın da yer aldığı Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD Merkez Komutanlığının (Centcom) başına, Orgeneral David Petraeus'un atanacağını açıkladı.

Gates, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı George Bush'a, Centcom komutanlığına Irak'taki Amerikan askeri güçlerinin komutanı Orgeneral Petraeus'u önerdiğini, Petraeus'un bu işi yapacak en iyi kişi olduğuna inandığını söyledi.

Savunma Bakanı Gates, ayrıca Petraeus'un yerine Irak'taki Amerikan güçlerinin başına, halen Patreus'un yardımcısı olarak Irak'ta görev yapan ve Türk kamuoyunda 'Çuval olayı' ile adı duyulan Korgeneral Raymond Odierno'nun getirileceğini kaydetti.

Petraeus'un Centcom komutanı olabilmesi için başkan Bush tarafından aday gösterildiği Senato'dan onay alması gerekiyor. Centcom Komutanı Oramiral William Fallon, geçen ay görevinden istifa etmişti.

Çuval olayı

4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan (bir binbaşı komutasında) 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarının Irak'taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, sürpriz bir baskın sonucu derdest edilmeleri ve başlarına çuval geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekilmişti.

Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği sırada Kuzey Irak'taki ABD birliklerinin başında tümgeneral Raymond Odierno vardı. 2003 yılının Mart ayından itibaren Irak'ta görev yapan Odierno, 4 Temmuz 2003'te yaşanan Süleymaniye baskını sırasında da Irak'taki ABD ordusunun komutanı olarak görev yapıyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız