SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"D-300'ün Şehir Merkezinden Geçmesi Kazaları Artırıyor"

0
Güncellendi - 2019-05-09 03:39:18
A- A+ PAYLAŞ

Trafik Haftası dolayısıyla Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası ” olarak değerlendiriyor. Bu yıl Malatya'da “Karayolu Trafik Haftası ” kapsamında 4-10 Mayıs 2019 günleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Karayolu Trafik Haftası törenine Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler katıldı.

Tören açılış konuşması yapan Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce’nin konuşmalarının ardından Vali Baruş yaptığı konuşmasında “2019 yılında 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Karayolu Trafik Haftası” münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Trafik Haftası, insan hayatını ilgilendiren en temel konulardan olan trafik güvenliği konusunda kamuoyunun duyarlılığını artırmak bakımından önemli bir vesile oluşturmaktadır." dedi.

Vali Baruş, "Bu hafta kapsamında düzenlenen etkinlikler; her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve milyarlarca liralık ekonomik değer kaybına yol açan trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulması bakımından son derece önemlidir.

2003 yılında Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı; 8 milyon 903 bin 843 iken, 2018 yılı sonunda; trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 865 bin 921 olmuştur. Malatya’da ise; 2018 yılı sonu itibarıyla kayıtlı araç sayısı 172.493, otomobil sayısı 92.046 olmuştur. 2019 yılı mart ayı itibarıyla Malatya’daki taşıt sayısı 173.893’e ulaşmıştır. Bu araçların; 92.903'ü (% 53) otomobil, 24.681’i (% 14) traktör, 34.333’ü kamyonet (% 20), 9.942’si motosiklet (%6), 5.226’sı kamyon (% 3), 4.639 minibüs, 1.912 otobüs ve 483 özel amaçlı araçlardır. Araç trafiğinin yayaların kullandığı alanlarda yoğunlaşması trafik güvenliğine çok daha fazla önem vermemiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Bu noktada trafik güvenliği hizmetlerinin nitelikli ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayacak şekilde sunulması öncelikli bir konu olarak öne çıkmaktadır." dedi.

"Malatya ili doğu-batı ve kuzey güney anayol kavşaklarında yer almakta olup, özellikle ülkemizin doğusunu batıya bağlayan D-300 devlet karayolunun ilimiz sınırlarından, hatta şehir merkezinden geçmesi trafik sorunlarında ve kazalarında artışa neden olmaktadır." diyen Vali Baruş, "İlimizdeki karayolu ağının genişliği ve karayollarımızın ülkemizin ana arterlerinden biri üzerinde yer alması nedeniyle, oluşan trafik yoğunluğu da göz önüne alındığında, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın trafik ekipleriyle sağladığı trafik güvenliği hizmetlerinin takdire şayan olduğu görülecektir.

Trafik ekiplerimiz, karayollarımızda güvenliğin sağlanması için gece gündüz demeden, yüksek bir görev bilinciyle vazifelerini yerine getiriyorlar. Bu fedakârlıkları dolayısıyla trafik ekiplerinde görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Diğer taraftan vatandaşlarımızın trafik konusundaki farkındalığının artırılması ve özellikle öğrencilerimizin bu konudaki eğitimlerine önem veriyoruz. Okullarımızda her yıl on binlerce çocuğumuza trafik eğitimi verilmekte, trafik parklarında uygulamalı olarak davranış kuralları öğretilmektedir." dedi.

Vali Baruş, "Son yıllarda; bölünmüş yol uzunluğundaki önemli artış, yollarımızın daha nitelikli hale gelmesi, elektronik denetim sistemi, plaka tanıma sistemi ve kent güvenlik yönetim sistemi gibi teknolojik sistemlerin yoğun olarak kullanımıyla trafik denetimlerinin artırılması konusunda olumlu gelişmeler sağlanmıştır. İlimizdeki denetim rakamları da bunu ortaya koymaktadır: 2017 yılında; trafik uygulamalarında 863.639 araç kontrol edilmişken, 2018 yılında bu sayı % 9 artışla 945.493 olmuştur." dedi.

"Yol şartlarındaki iyileşmelere ve trafik kontrollerinin artırılmasına rağmen ölümlü ve yaralamalı kaza sayısının arttığına şahit oluyoruz." diyen Vali Baruş, "İlimizde 2017 yılında 2.937 olan toplam kaza sayısı 2018 yılında % 10 artış ile 3.221’e çıkmıştır. 2017 yılında 1.616 olan yaralamalı kaza sayısı 2018 yılında % 8 artış ile 1.751'e yükselmiştir. Ölümlü ve yaralamalı kaza sayısındaki artışı neticesinde; 2017 yılında kazalarda hayatını kaybeden kişi sayısı 46 iken bu sayı 2018 yılında 48’e, yaralanan kişi sayısı 2017 yılında 3.052 iken bu sayı 2018 yılında 3.218’e yükselmiştir." dedi.

Vali Baruş, "Denetimlerdeki artışa, alınan tüm tedbirlere ve yapılan iyileştirme çalışmalarına rağmen, trafik kazaları sonucunda hala önemli can ve mal kayıpları yaşıyor olmamız, trafik güvenliği konusu üzerinde çok daha fazla önemle durmamız gerektiğini işaret etmektedir.

Bu çerçevede özellikle; sürücü kurslarında verilen trafik eğitiminin daha nitelikli ve titiz şekilde verilmesi,Okullarımızda öğrencilerimize verilen trafik kuralları eğitiminin, sınıf farkı gözetmeksizin, yaygın olarak sağlanması,Öğrenci ve personel servis araçlarının denetimlerinin artırılması,Toplu taşıma hizmetlerinde, özellikle öğrenci servislerinde çalışan sürücülerin etkin olarak denetlenmesi ve periyodik olarak eğitimden geçirilmesi,Trafik kuralları konusunda vatandaşlarımızda farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi,Özellikle şehir içi trafikte yaya güvenliğini ve engellilerin kullanım güvenliğini artırıcı altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması hususlarına önem vermemiz gerektiği ortaya çıkmaktadır. " dedi.

"Sadece yol şartlarını, trafik işaretlemelerini, trafik kontrollerini ve ceza uygulamalarını artırmak meseleyi çözmemektedir." diyen Vali Baruş konuşmasında daha sonra şu bilgilere yer verdi,

"Her şeyden önce insanlarımıza; başkalarının hakkına ve hayatına saygı göstermeyi, kendimizin ve ailemizin hayatını önemsemeyi, trafikte sabırlı ve dikkatli olmayı öğretmemiz gerektiği aşikârdır. İçişleri bakanlığımız bu konunun ehemmiyetine binaen 2019 yılını “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan etmiş, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla, yaya öncelikli trafik güvenliği temasıyla yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler ve bu konuda alınması gereken tedbirleri içeren genelgeleri valiliklere tamim etmiştir.

Trafik kazalarının önlenmesi için tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak hep birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Trafik güvenliğini; sadece yol standartlarının iyileştirilmesi ve trafik denetimlerinin artırılması yoluyla sağlayamayacağımızı da bilmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Trafik kazalarının büyük çoğunluğu insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Bu noktada, toplum olarak; İnsan hayatına önem vermeyi, başkalarının haklarına saygılı olmayı, trafik kurallarına riayet etmeyi,Hayat prensibi ve alışkanlık haline getirdiğimiz takdirde, trafikte karşılaştığımız üzücü olayların azalacağını düşünüyorum.

Trafik haftası kapsamında ilimizde yapılacak etkinliklerin, trafik güvenliği konusunda farkındalık ve duyarlılığımızı artırmasını temenni ediyorum.

Tüm sürücülerimize ve vatandaşlarımıza kazasız, sağlıklı günler diliyorum.

Trafik haftası etkinliklerinde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Yapılan konuşmaların ardından Trafik Haftası nedeniyle kurum ve kuruluşlarında başarılı olan personel ileTrafik konulu resim yarışmasında derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin verilmesinin ardından stantlar gezildi. Yapılan denetlemelerde trafik kurallarına uyan motosiklet sürücülerine kask hediye edildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Sayın Valim kuzey çevre yolunun bitmeyeceğini anlatmadılar mı size. Lütfen bir an önce karar verin ve güney çevre yolunu başlatın. Bu şehiri daha fazla mahvettirmeyin. Harcanan paralara yazık. Koruma altına alınmış tarım arazilerinden çevre yolu geçmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (4 yıl önce)
    Malatyamiza yazik. Elazig Malatyanin yarisi kadar ama altyapisi bizim kat kat fazla. Baska söze gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliyim 6 yıldır elazkgda yasiyorum alt yapi kat kat fazlami gelin görün iki damla yagmur yagdiginda elazig neye dönüyor yada acin bi elazig yagmur diye yazın neler izlersiniz elazig malatyanin yanından geçemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende 4 senedir Elazığda okuyorum yağmur yağdığı zaman şehir Venedik'e dönüşüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Türkiye nin çevreyolu olmayan tek Büyük şehri Malatya dır. Sahipsiz bir şehir burası. Sayın Valim bari siz bu sorunlara el atın. Çünkü siyasilerden hiç hayır görmedik Söz verildi ama hiç yapılmadı. Hep oyalandı bu halk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esenlik (4 yıl önce)
    Sabahları hastane yoluna radar koyarak rahatlıyorsanız ayrı
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    İnşallah, güney-kuzey çevre yolları yapılınca bu sorunlar kalmayacak. Bekliyoruz... Devlet hastanesi de İnşallah yapılacak. Öyle diyor Öznur Abla, onu da bekliyoruz. Her şey çok güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapılınca !!! işte sorun burda yapılmıyor yapilmayacakta 19 yıldır öznur hanımın dilindeki tek proje gücü yetmiyor bitirilmesine
    0
    0
    Yanıtla