SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dabık’a Son 48 Saat

0
Güncellendi - 2016-10-04 08:30:30
Dabık’a Son 48 Saat
A- A+ PAYLAŞ

DAEŞ'i 111 köyden temizleyen ÖSO, terör örgütünün elindeki stratejik köy Dabık'a yöneldi. ÖSO, 48 saat içinde Dabık'a ulaşmayı hedeflerken Türkiye de Dabık'ta DAEŞ'i vurdu.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü DAEŞ'in en çok önem verdiği ve yığınak yaptığı Dabık köyüne yaklaştı. Suriyeli muhalifler, 48 saat içinde DAEŞ'in elinde bulunan Dabık'a ulaşmayı hedefliyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 41'inci günü geride kalırken terör örgütünün Dabık'taki 9 hedefine 10 bomba atıldı. Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan üç özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneyindeki 7 meskun mahallin ele geçirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Operasyonlar sırasında özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğun çalışmalar yaşanıyor.

15 MUHALİF ŞEHİT

DAEŞ unsurlarınca önceki gün Kilis'e üç roketin atıldığı bölgenin tespitinin ardından roket mevzilerine 20 çok namlulu roketatar atışı ile 19 Fırtına obüsü atışı yapıldı. Kasrah bölgesindeki mevziler yakınlarındaki teröristlerle imha edildi. Gün içindeki çatışmalarda 15 muhalif şehit oldu, 35 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 111 meskun mahalde, yaklaşık 960 kilometrekarede kontrol sağladı.

MEVZİLERİ İMHA EDİLDİ

Ayrıca keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 63 DAEŞ hedefine önceki gün Fırtına obüsünden 201, çok namlulu roketatarlardan 100 atış yapıldı. Atışlar sonucu silah mevzileri, küçük terörist grupları, silah yüklü 6 pikap, malzeme ve erzak yüklü bir kamyon ile 7 katyuşa mevzisi imha edildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 720 hedefe, ateş destek unsurlarından 6 bin 620 atışın yanı sıra bin 294 tank atışı gerçekleştirildi.

TSK DABIK'TA VURDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla önceki gün Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık'taki 9 hedefe 10 bomba atıldı, terör örgütü DAEŞ'in komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 9 bina imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine yönelik 11 hava harekatında ise 13 terörist öldürüldü, 4 bina, ikisi patlayıcı yüklü 3 araç ve 1 havan imha edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız