SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dağ Fare Doğurdu'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, ürünlerinin yüzde 30 ve üstündeki bölümü dondan zarar gören kayısı üreticileri için açıklanan dekar başına 150 lira don afeti desteği ödenmesi kararını eleştirdi ve “Dağ fare doğurdu” dedi.

Ekici, dondan zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının da ödenmesini içeren kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, bunun AKP’li milletvekillerince “büyük bir şükranla” açıklandığını öne sürerek şöyle dedi:

”Açıklanan rakam çiftçinin kayısıya attığı ilaç ve gübre parasını dahi karşılamayacak komikliktedir. Bunu açıklarken çiftçi dostu başbakan diye sunmaları da çok üzücüdür.Bu vatandaşın bir yıllık tüm masraflarını 1500 TL ye mahkum etmenin neresi şükranla karşılanacak bir durumdur .10 dönüm bahçesi olan bir üretici 1500 TL alacaktır.Bununla nasıl çocuklarının geçimini temin edecektir.El –insaf sizler alışmışsınız Başbakan’ın her dediğine el kaldırıp alkış çalmaya, ama vatandaş bu paraya alkış çalamaz, yazıktır vatandaşla alay etmeyi bırakın.Siz olsanız bir ay geçinebilir misiniz bu parayla lütfen biraz samimi olalım.

Tarım krediye ve Ziraat bankasına olan çiftçi borçlarının ertelenmesi olumlu ve doğru bir karar olmakla birlikte faizlerinin dondurulup dondurulmadığı açıklık kazanmamıştır.Faizlerin işlemesi doğru olmaz ,Çünkü ileride faiziyle tekrar ödenmesi anlamına gelir ki bunun fazla bir katkısı olmayacaktır.”

MHP il başkanı Malatyaspor’un 3. lige düşmesi, bunun yanı sıra önümüzdeki sezon Yeni Malatyaspor adını taşıyacak olan Malatya Belediyespor’un 2. lige yükselmesini de değerlendirirken, “Ortak değerimiz,sevincimiz ,mutluluk kaynağımız Malatya Spor 1. ligden 3.lige düştü.Bizi bu değerlerde buluşturan ortak sembolümüz yerlerde sürünüyor. Ama seçim meydanlarında 1. lige çıkaracağına söz verenlerin sözünün eri olmadıklarını hiç kimse nedense gündeme getirmemektedir. Şimdi Yeni Malatya Spor’un 2. lige çıkmasıyla vatandaşı avutmaya çalışıyorlar.Yazık; Malatya ve Malatya’lı bunu hak etmiyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız