SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağ Yeni Yola Kayıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:32:46
Dağ Yeni Yola Kayıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya -Gölbaşı Karayolunun Malatya istikametine doğru bölümünde yola kaymayı engellemek amacıyla  yapılan taş duvarlar, üzerinden bir yıl geçmeden yıkıldı. Karayoluna taş, toprak ve kaya parçalarının düşmesini önlemek amacıyla yapılan taş duvarların yıkılması nedeniyle karayolunun bir şeridi ulaşıma kapatıldı.

Malatya'nın Doğu Akdeniz ile bağlantısını sağlayan  tek yol olan Malatya -Gölbaşı Karayolunun 116'ıncı kilometresinde inşa edilen yaklaşık 400  metre uzunluğundaki istinat duvarının önemli bir bölümü, yolun ulaşıma açılmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden çatlamaya ve dökülmeye başladı. Yola yıkılan taş ve toprak nedeniyle karayolunun bir şeridi ulaşıma kapatılırken, ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Malatya-Gölbaşı Karayolu, daha önceden de, farklı mevkiilerindeki istinat duvarlarının yıkılmasıyla gündeme gelmişti.  Sözkonusu yolun Erkenek bölgesinde inşa edilmekte olan tünel girişinde, Sakaltutan mevkiinde yol kenarına yapılan taş duvarların yapıldıktan birkaç ay sonra çatlamaya ve yıkılmaya başlamıştı. 

Konuyla ilgili uzmanlar ise  istinat duvarlarında ortaya çıkan bu görüntüleri, deprem ve heyelanın yoğun olarak yaşandığı bölgede daha sağlam yapılması gereken bu üst yapılara gerektiği kadar önem verilmediğinin bir kanıtı olarak değerlendiriyor. 

Denetimsizliğin işareti

Milyonlarca lira harcanarak yapılan Malatya-Kayseri ve Malatya- Gölbaşı karayolunda, gerek yol üzerinde gerekse yol kenarlarında yapılan istinat duvarlarında kısa sürede yaşana bozulma, çatlama ve yıkılma gibi durumlar, bu yolları yapan müteahhit firmalar üzerindeki denetimsizliği de gözler önüne seriyor. Siyasiler ve karayolu bürokratları tarafından ‘yüksek standartlı bölünmüş karayolu’ olarak tanımlanan ve 2011 yılının sonunda geçici kabulü yapılan Malatya-Gölbaşı karayolu 2 yıl önce, yolda meydana gelen bozulmalarla gündeme gelmişti. Karayollarına teslim edilen Sürgü-Erkenek bölümü, 5 aylık sürede yaşanan yoğun çökme ve bozulmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş, 4 şeritli yolun 2 şeridi kısa sürede kullanılamaz hale geldiği için trafiğe kapatılmış ve gençlerin futbol oynadığı bir sahaya dönüşmüştü.  Karayollarında gerek üst yapılarda gerekse alt yapısında yaşanan bu sorunlar, 8. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk bölgesindeki bu yol yapım çalışmalarının yeteri kadar denetlenmediği ve harcanan milyonlarca liranın israfı olarak  değerlendiriliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız