SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağdaki 2 Günü Savcıya Anlatacak...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:11
Dağdaki 2 Günü Savcıya Anlatacak...
A- A+ PAYLAŞ
PKK tarafından kaçırıldıktan iki gün sonra serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, yarın savcıya ifade vereceğini söyledi.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
 
Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı gün başlatılan soruşturma kapsamında, Aygün'ün kaçırılmadan önce yanında bulunan Kadir Merkit ve Deniz Tunç'un ifadelerinin alındığı öğrenildi.
 
CHP'li Hüseyin Aygün, kaçırılma olayına ilişkin yarın savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.
 
GEZİSİNİ KESMEYECEK
Serbest bırakıldıktan sonra yorgun olduğu için karakolda ifade vermediğini belirten Aygün, "İlçe gezilerime kaldığım yerden devam edeceğim" diye konuştu.
 
Hüseyin Aygün, merkeze helikopterle götürülme teklifini karayoluyla gitmek istediği için reddettiğini kaydetti.
 
DOSYA MALATYA'YA
Bu arada, Hüseyin Aygün'ün ifade vermesinin ardından soruşturma dosyasının Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekiliği'ne gönderileceği belirtildi.
 
Aygün'ün Tunceli'deki basın ve halkla ilişkiler ile diğer özel işlerini takip eden, ayrıca Akşam Gazetesi'nin Tunceli muhabirliği görevini de yürüten Kadir Merkit ve danışmanı Deniz Tunç, olay günü ifade vermişti.
 
Ayrıca, Aygün'ün kaçırılması olayına karışanlarla ilgili, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekili Özden Doğan'ın talimatıyla ''Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Aygün'ü kaçıranların tespit edilmesi durumunda, şüpheliler hakkında aynı suçlamayla dava açılacağı kaydedilmişti.
 
İKİ GÜN SONRA SERBEST
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, temaslarda bulunduğu Ovacık ilçesinde PKK’lılar tarafından kaçırılmıştı.
 
Yaklaşık 48 saat sonra serbest bırakılan Aygün, bırakılması yönündeki talimatın PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal’dan geldiğini dile getirdi.
 
PKK’lıların dağdan inmek istediklerini vurgulayan Aygün, “Benimle muhatap olan 18-25 yaş arası oluşan 6-7 kişilik grup, evlerine geri dönmek istiyor. Bu anlamsız savaşın bitmesini istiyor” dedi.
 
Kendisinden bağımsız siyaset yapmalarını istendiğini aktaran CHP'li Aygün, “Akan kanın durması için özellikle CHP'den ve benden daha çok emek ve çaba beklediklerini ifade ettiler'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız