SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DAGF Genel Kurul Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:17
DAGF Genel Kurul Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Iğdır İletişim ve Gazeteciler Cemiyeti, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti, Muş Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Gazeteciler Cemiyetinin katılımı ile 26 Temmuz 2013 tarihinde Erzurum merkezli olarak kuruluşu gerçekleştirilen Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun birinci olağan genel kurulu Erzurum’da yapıldı. 

Divan Başkanlığını Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İHA Temsilcisi Ahmet Genç’in yaptığı genel kurula Federasyonu oluşturan 6 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ve Federasyon delegeleri katıldı. Genel kurulda konuşan Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkan Feridun Fazıl Özsoy, Doğu Anadolu’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde kurulan Federasyonlar ve gerekçeleri hakkında genel kurulu bilgilendirdi. Bölgesel Federasyonlarla basın emekçilerinin ve yerel medyanın içinde bulunduğu sorunların daha etkin biçimde çözüme ulaştırılacağını, bölge medyasının dayanışma içinde hareket ederek bölgesel sorunlara çözümler aranacağının altını çizdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Birinci Olağan Genel kurulunda tek liste ile girilen seçimler sonucunda Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ; Haydar Karaduman (Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Yücel Sezer (Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Alaettin Aslan (Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Aydın Deniz (Iğdır İletişim ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Emrullah Özbey (Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı) Ali Er (Malatya Gazeteciler Cemiyeti Delegesi), Ersin Demirci (Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Delegesi) Onur Sağsöz (Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Delegesi) seçildiler.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Denetim, Onur Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu üyelikleri ve Konfederasyon delegeliklerine bölge illerinden genel kurula delege olarak katılan gazeteciler seçildi.

Genel Kurula bir teşekkür konuşması yapan Feridun Fazıl Özsoy, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonun yerel basının sorunlarına daha duyarlı olacağını, bölgedeki basın emekçilerinin sorunlarının çözümünde geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük çaba harcanacağını, bölge illerindeki basın kuruluşları arasında köklü işbirliği ve dayanışmanın sağlanacağını ifade ederek, genel kurullarını bitiren ve bitirme sürecinde olan Erzincan, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Bingöl ve Tunceli’nin de Doğu Anadolu Federasyonuna katılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız