SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dağıtımı Oy Birliği İle Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:21:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’nın 30 Mart seçimi itibariyle büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı Malatya İl Özel İdaresi personelinin ve gayrimenkul değerlerinin tasfiye komisyonu tarafından görüş alışverişi alınarak dağılımının yapıldığını belirtti.

Malatya Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Vasip Şahin, Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdaresi’nin gayri menkul ve personel dağılımı konusunda İl Özel İdaresi personel dağılımı 30 Mart akşamı itibarıyla valilik internet sitesinde yayınlandığını söyledi.

Vali Şahin, “Elimizdeki mallar ve gayri menkuller yasada belirtildiği gibi tavsiye komisyonu aracılığıyla yapıldı. Biz bir şey daha yaptık. Görüş alış verişinde bulunarak, biraz da ortaklaşa kararlar vererek bu paylaşımı yaptık. Tavsiye komisyonu oy çokluğuyla karar verebilen bir yapısı var ama biz birkaç ayrıntı dışında oy birliğiyle karar verdik. Oy çokluğuyla yapmak yerine herkesin razı olacak şekilde bir paylaşıma ağırlık verdik. Bu anlamda tavsiye komisyondaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Önemli bir mesai sarf ettiler. Büyük bir fedakarlıkta bulundular. Sanırım ülke genelinde birçok yeni büyükşehre de örneklik teşkil ettik. Yaptığımız uygulamalarla. Tüm büyükşehirlerin tamamından daha önce çalışmalarımızı yaptık. Bizler de zaman zaman istişarelerle yardımcı olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

30 Mart yerel seçimini de değerlendiren Şahin, yerel seçimlerde demokrasinin yaşandığını ve milletin söylemek istediğini söyleyerek, yerel idarecilerin seçildiğini söyledi.

Şahin, milletin Türkiye genelinde de söylemek istediğini söylediğini dile getirip, “Malatya ilinin özelinde çok sakin, olabildiğince tartışma seviyesi yüksek, karşılıklı anlayış ve hoşgörüye dayanan bir seçim süreci yaşadık. Bu anlamda tüm siyasi parti ve adaylara teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde de kazanan tüm adaylara da başarılar diliyorum. İnşallah Malatya için en güzelini yapacaklardır. En verimli ve faydalı projeleri uygulayacaklardır. Merkezi hükümetin taşradaki temsilcileri olarak da yerel yönetimde görev alan arkadaşlarımızın parti ayrımı gözetmeksizin hep birlikte olacağız. Hizmetlerin kolaylaştırılması için de elimizden gelen yardımı yapacağız. Kazanan adayları tekrar tebrik ediyorum. Büyük bir olgunlukla sandık başına giden tüm vatandaşları da tebrik ediyorum. İnşallah Malatya için çok güzel yarınlarda güzel hizmetler olur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız