SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dağları da Satıyorlar!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada Malatya'daki özelleştirmeler ile mera satışı konularını gündeme getirdi.

Ağbaba'nın konuşmasına ilişkin basın bülteni şöyle:

"TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi konusunu Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda 10 dakikalık konuşmasında  özelleştirme uygulamalarını eleştirerek “Hükümet yeni yatırım için değil, dış ülkelere borcunu ödemek için insanları işsiz, aç ve sefil bırakmaktadır. Özelleştirme sonucu yüzlerce yuva yıkılmıştır.”dedi.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “AKP Hükümeti  tarafından aralarında Malatya’nın da bulunduğu 10 şeker fabrikası 11 kasımda pazarlık usulüyle satılacaktır. Özelleştirme bu iller için tam anlamıyla bir yıkım projesidir. AKP Hükümeti Şeker özelleştirmesiyle bir kez daha uluslar arası güçlerin isteklerine koşulsuz boyun eğdiğini göstermektedir. AKP üreticilerimizi sahipsiz, kimsesiz bırakmış, tarıma tamamen sırtını çevirmiştir. Çiftçimizi perişan etmiştir.  ”dedi.
 
TEKEL DEĞERİNİN 0NDA BİRİNE SATILDI
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasında geçmiş dönemlerdeki özelleştirmelerden de bahsederek “Hükümet, TEKEL’in alkollü içecekler bölümünü 2003’te 292 milyon dolara sattı. Aynı şirket  bu yıl 2,1 Milyar dolara satıldı. Yani TEKEL değerinin 0nda birine satıldı. Halkımız 8 yılda 2 Milyar dolar zarar etti. Halk zarar ettirildi. Kamu zarar ettirildi. Bu zararın sorumluları halka hesap vermelidir” şeklinde konuştu.
 
"Ağbaba  konuşmasının devamında “Doğu ve Güneydoğuda çalışan fabrikaları kapatmak bölgeye ve bölge insanına vurulan en büyük darbedir. Bir taraftan teşvik paketleri, istihdam paketleri açacaksınız. Vatandaşın gözünü boyayacaksınız.Diğer taraftan binlerce işçinin işine son verip fabrika satacaksını. Halkı aldatmaktan, milletin gözünün içine baka baka yalan söylemekten artık vazgeçin. Bu millet bunların hesabını er geç sorar.”dedi.
 
MALATYALILAR AKP’Yİ ASLA AFFETMEYECEK
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Malatyalılar AKP özelleştirmelerini çok iyi biliyor. AKP peşkeşlerini bizzat yaşadılar. Malatyalılar Sümerbank’ı ,TEKEL’i peşkeş çekenleri unutmayacaklar. Asla da affetmeyeceklerdir. AKP’li belediye Şehrin merkezindeki hal binasını içindeki cami ile birlikte Hollandalılara sattı. Hollandalılar da ilk iş olarak camiyi yıktı. Peki TEKEL’in ,SÜMERBANK’ın , HAL’in özelleştirilmesinden elde edilen paralar ne oldu? Kocaman bir hiç. Malatya’ya bir çivi bile çakılmadı. Yeni üretim tesisleri açılmadı. Hesabını kimse veremedi. Paralar çarçur edildi.”ifadelerine yer verdi.
 
DAĞLARI SATIYORLAR 
Ağbaba konuşmasının sonunda “Malatya’da sadece Fabrikalar  satılmıyor.Halkın malı olan Akçadağ’da ki, Doğanşehir’de ki büyük meralar birilerine peşkeş çekiliyor. Bütün insanlığın ortak malı olan akarsular halkın karşı çıkmasına rağmen Mülkiyet hakkı devrediliyor.Değerli arkadaşlar dağlar satılıyor. Dağlar. Malatya’da içme suyu kaynaklarını üzerindeki dağlar birileri zengin olsun diye taş ocaklarına, maden ocaklarına işgal ettiriliyor.”dedi. 
 
Değerli arkadaşlar, Muş’ta ki Erciş’te ki Malatya’da ki bu fabrikaları satmak o bölgeye ihanet etmektir. Satılan bu fabrikalar o bölgenin kalbidir. Bu ihanete ortak olmamanızı diliyor Hepinizi saygıyla selamlıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız