SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dağları Deliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ile birlikte yapımı süren Erkenek Tüneli'nde inceleme yaptı.
 
"DAĞLARI DELİYORUZ"
 
Tünelin yapılacağı yerin geçiş noktası olduğunu belirten Milletvekili Çalık, "Dağlarımızı delerek, milletimizi ve birbirini sevenleri buluşturmak adına çalışıyoruz. Bunun için dağları delmeye devam edeceğiz. Erkenek tünelinin ihalesi ve yolu yapıldı. Biz Erkenek tüneliyle ilgili ilk önce iyileştirmeleri yapalım istedik. Öncelikle mevcut Erkenek tünelinin aydınlatmasını yapalım, daha sağlıklı hale getirelim diye görüşmelerimizi yaparken, Erkenek tünelinin çok elverişsiz bir mıntıkada olduğunu ve yeni bir tünele ihtiyacımızın olduğunu gündeme taşıdık. Şuan bin 850 metrelik çift tüplü Erkenek tüneli projesiyle, ihalesiyle, yapımıyla bu sürece kadar taşındı. Ben başta Başbakanımız olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Müsteşarımıza, Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze ve yüklenici firmamıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
77 MİLYON TL'YE İHALE EDİLDİ
 
Tünelin yapıldığı yerin zemininin sağlam olması nedeni ile 15 günde 80 metre açıldığını sözlerine ekleyen Milletvekili Çalık,  "Bu yol güzergahımız 77 milyon TL'ye ihale edildi. Tünel ihale bedelimiz 35 milyon TL'dir. İnşallah Allah nasip ederse, karşı taraftan da tünel çalışmaları devam ediyor. Sekizinci ayda tünelde aydınlığı göreceğiz. 2013'ün sonlarına doğruda projemizi tamamlamış, Doğu'yu Güney'e, Kuzeyi Güney'e bağlayan tünelimizi hizmete açacağız. Bizim çok önemli yol ağımız Erkenek tünelimiz; Gölbaşı, Erkenek, Malatya yol güzergahımız inşallah tamamen dört dörtlük bir yola kavuşmuş olacağız" dedi. 
 
"CİDDİ BİR TRAFİK VAR"
 
İncelemeler sırasında değerlendirme yapan Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ise, "Erkenek tünelinin Gölbaşı çıkış portalındayız. Buradaki çalışmalarımız 15 gün önce başladı. Tünelimiz, bin 850 metre uzunluğunda, çift tüplüdür. İki çarpı iki gidiş geliş olmak üzere planlandı. Tünelin Gölbaşı çıkışında çalışmalar devam ediyor. 80 metrede kazı çalışmaları yapılmış durumda. Zeminin iyi olmasından dolayı kazı ve tünel çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. 15 gündür Gölbaşı tarafından tünel çalışmaları başladı ve önümüzdeki aylar itibariyle diğer Erkenek tarafındaki portallardan da giriş yapmak kaydıyla kış ta dahil olmak üzere 4 tüpte de çalışmayı planlıyoruz. Proje hedefimiz de, 2013 yılı sonu itibariyle tünelin bağlantı yollarının tamamının trafiğini açacağız. Dolayısıyla bu güzergahın açılmasıyla gerçekten bölge, Doğu özellikle de Güneydoğu yine Kuzey buradan faydalanacak. Burada yıllık 6 ila 8 bin arasında ciddi bir trafik var. Bunun yanında yoğun bir tanker trafiği bulunuyor. Bunun rahatlatılması da sağlanmış olacak. Bu projenin maliyesi ise 100 milyon TL civarında" diye konuştu.
 
"TAŞ TEMİNİNDE ZORLANIYORUZ"
 
Tünelin yapımını gerçekleştiren Adabağ firmasının yönetim kurulu başkanı İhsan Dağdağan da," Nasip olursa seneye 10 kilometreyi trafiğe açmayı planlıyoruz. 2013 ortalarında da projeyi tamamen teslim etmeyi hedefliyoruz. Burada yaklaşık 150 - 200 bin metre küp taş duvar işçiliğimiz var. Taş duvar işçiliği biraz ağır yürüdüğünden ona uymak zorundayız. Taş temininde biraz zorlanıyoruz. NATO boru hattını bekliyoruz. deplasmanı kalktıktan sonra patlatma ile taş sorunumuzu da çözeceğiz. İnşallah aksama ve bir mani olmadan projemizi tamamlamaya çalışacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız