SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağlıca Şehitlerine Veda...

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:27:55
Dağlıca Şehitlerine Veda...
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki saldırıda şehit olan askerler için Van'da askeri tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, sağduyu çağrısında bulundu.

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Şehitler için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, dün gece getirildikleri Van Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansla tören alanına getirildi.

Düzenlenen törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı görülen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sizler al bayrakları taşıyarak geldiniz görev yerlerinize. Al bayraklarla gidiyorsunuz memleketlerinize. Allah şahit olsun ki emanetiniz emanetimizdir. Dökülen her kanın hesabını soracağız. Mekanınız Çanakkale şehitlerinin, kurtuluş savaşı şehitlerinin yanı olsun. O mekanı Allah bize de nasip etsin."

DAVUTOĞLU'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Yaşanan terör olayları nedeniyle vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Davutoğlu,  "Sakın ola ki cenazelerinizde başka bir vatan evladına karşı öfke olmasın. Bir provokasyon olursa emin olun şehitlerimiz size hakkını helal etmez. Türk-Kürt-Alevi hep bir olacağız, onların oyununu bozacağız. Bu hain saldırılara harşı ortak bir yürek olalım. İnsanlıktan çıkmış bu terör odaklarına karşı hep bir olalım" diye konuştu. 

Törenin ardından 5 şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Kısa bir süre sonra 5 cenaze de memleketlerine uğurlanacak.

16 şehitten 6'sının cenazesi ise sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız