SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağlıca'da Çatışma: 8 Asker Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:20
Dağlıca'da Çatışma: 8 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ
HAKKARİ'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye hareket etti. Bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK lı grup abluka altına alındı. Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor...
Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan teröristler saat 05.00 sıralarında üç noktadan ağır silahlarla saldırdı.
 
Teröristlere askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.
Hakkari Valisi, Orhan Alimoğlu, çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 10 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. 
 
Bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi.
 
DAĞLICA'DA SICAK TEMAS
 
Bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK lı grup abluka altına alındı. Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor. Operasyona özel harekat polisleri ile korucularda destek veriyor.. Bölgeye sürekli asker indiriliyor..
 
AĞIR SİLAHLARI ÖNCEDEN SOKMUŞLAR
 
Hakkari’nin, sınır ilçeleri Şemdinli’deki Derecik İç Güvenlik Taburu’nun koruma üs bölgesi ve Yüksekova’daki Dağlıca bölgesi Yeşiltaş Karakolu’na aynı anda düzenlenen saldırılara, kalabalık PKK’lı grubunun katıldığı ortaya çıktı. Taburun bulunduğu bölgeye göre daha içerde olan Yeşiltaş Karakolu’na saldıran teröristlerin doçka ve havan gibi ağır silahları Irak’taki kamplarından önceden getirip bölgede gizledikleri değerlendiriliyor.
 
Asıl hedef olarak 4 yıl önce saldırıya uğrayan Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’nu seçen teröristlerin, buraya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Derecik İç Güvenlik Taburu’nun koruma üs bölgelerine eş zamanlı saldırıp, hedef şaşırtarak takviye birliklerin gelmesini geciktirmeyi planladıkları belirtildi.
 
Saldırının haber alınması ile birlikte sarp dağlarla karadan ulaşmanın zaman aldığı bölgeye havadan komandolar indirildi, kobra ve süper kobra helikopterle teröristlerin kaçış yollarını ateş altına aldı. PKK’lı teröristlerden 10’u ölü ele geçirilirken, diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede yoğun operasyon başlatıldı.
 
KONYA PROGRAMINI İPTAL EDEN GENELKURMAY BAŞKANI VE KOMUTANLAR HAKKARİ’YE GİTTİ
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hakkari’de 8 askerin şehit olduğu ve 16 askerin yaralandığı PKK saldırısı nedeniyle, Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleşen akrobasi timi Türk Yıldızları’nın 20’nci kuruluş yıldönümü kutlama programı ve Anadolu Kartalı tatbikanının ’Seçkin Gözlemci Günü’ programını iptal etti. Genelkurmay Başkanı Özel ve komutanlar Hakkari’ye gitti. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Türk Yıldızları’nın 20’nci kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada, Hakkari’deki çatışmada şehit düşen askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Orgeneral Erten, Konya’da gerçekleşen programa katılmaları planlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun, 8 askerin şehit düştüğü Hakkari’ye hareket ettiklerini söyledi.
 
GÜL: "TÜRKİYE TERÖRÜ BİTİRMEYE KARARLI"
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıyı lanetlediğini belirterek, “Türkiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, devlet otoritesinden ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeden, kalıcı bir şekilde terör sorununu bitirmeye kararlıdır. Terörle mücadele, bu mücadelenin gerektirdiği araç ve yöntemlerle, bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde devam ettirilecektir” değerlendirmesinde bulundu.
 
ÇİÇEK: "HAİN SALDIRILAR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK"
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e taziye ve geçmiş olsun mesajı gönderdi. Çiçek mesajında, "Aynı bölgede ikinci kez düzenlenen bu elim saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Ülkemizin toplumsal barışı tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda attığı adımları sekteye uğratmayı amaçlayan hain saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
ARINÇ: "SAYICA FAZLAYDILAR"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, hain saldırıyla ile ilgili olarak, "Dağlıca’daki askeri üs bölgesine büyük bir saldırı oldu. Hem sayıca fazlaydılar ve silahları vardı. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında bu ve buna benzer olaylar maalesef yaşandı. Ne ilk oldu, ne son oldu" dedi.
 
BAHÇELİ: "DAYANMA GÜCÜMÜZ TÜKENME NOKTASINA GELMİŞTİR"
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saldırıyı lanetleyerek, "Millet olarak acımız büyük, yüreğimiz buruk, terör illetine dayanma gücümüz tükenme aşamasına gelmiştir. Bu son hunhar hadiseden sonra AKP hükümeti kararını ve tarafını belirlemeli, PKK terörünün kökünü kurutmak için devletin tüm imk?nlarını harekete geçirmelidir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız