SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağlıca'da Komutan Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:59
Dağlıca'da Komutan Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari Yüksekova Dağlıca Taburu'nun komutanı Yarbay ile 2 astsubay, bölücü teröristlerle girişilen çatışmada şehit düştüler. Çatışmada ağır yaralanan Üsteğmen Ünal Darboğaz da hastanede şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Genelkurmay'dan daha sonra yapılan açıklamada Üsteğmen Darboğaz'ın da şehit olduğu belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANININ MESAJI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Tabur Komutanı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar, Personel Üsteğmen Ünal Darboğaz, Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu ile İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır için taziye mesajı yayınladı. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Tabur Komutanı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar, Personel Üsteğmen Ünal Darboğaz, Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu ile İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır için taziye mesajı yayınlayan Orgeneral Akar mesajında, "Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" dedi. 

GEÇİCİ GÖREVLE DAĞLICA'DAYDI..

Hakkari Dağlıca'da şehit olan Yarbay İhsan Ejder'in Ankara'daki evine ateş düştü. 

Dağlıca'da şehit olan Yarbay Ejder'in Ankara Dikmen'deki evine acı haberi ulaştı. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Ejder'in geçici görev ile Dağlıca'da görev yaptığı öğrenildi. 43 yaşındaki yarbayın evinin bulunduğu eve bayrak asıldı. Evin önünde bir ambulans bekletiliyor.

NİŞANLIYDI..

Dağlıca'da şehit düşen 3 askerden biri olan 28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır’ın İzmir’deki baba ocağına ateş düştü. Çakır’ın nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde iki gündür devam eden operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden biri de 28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır’dı. Çakırın Şehit olduğu haberi ise İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan baba ocağına akşam saatlerinde ulaştı. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın İzmir'in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. 1 yıl önce İzmir’e taşınan Çakır ailesi, nişanlı olan ve evlilik hazırlığı yapan Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır’ın şehit haberi üzerine yıkıldı. Samet Çakır’ın şehit düşmeden önce ailesine şehit düşmesi durumunda memleketi Trabzon’da defnedilmesi için vasiyet ettiği öğrenildi. Çakır’ın vasiyeti üzerine memleketi Trabzon'da defnedilecek.

2 ÇOCUK BABASI..

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun acı haberi, Eskişehir’deki baba ocağına ulaştı. 

Şehit olan askerlerden 34 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Topsakaloğlu’nun acı haberi, Çankaya Mahallesi Şehit Mustafa Yıldız Sokak’ta yaşayan babası Yakup Topsakaloğlu ve annesi Vasfiye Topsakaloğlu’na askeri erkan tarafından verildi. Acı haberi alır almaz fenalaşan aileyi, sağlık personelleri ve askeri erkan telkin etti. Şehit haberinin ardından evli ve 2 çocuk babası şehit Topsakaloğlu’nun baba ocağına Türk Bayrağı asıldı.

Sivrihisar ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit astsubayın cenazesinin Pazar günü toprağa verilmesi beklenirken, Topsakaloğlu’nun Eskişehir merkezde mi Sivrihisar’da mı defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız