SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dağlıca'dan Acı Haber...

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:26:41
Dağlıca'dan Acı Haber...
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildiriliyor. Reuters Ajansı, şehit asker sayısının 15 olduğunu duyurdu. Terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 10 nokta vuruldu. 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının  ardından havalanan F-16 ve F-4 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta  hedeflenen 10 nokta bombalandı. 

Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

İHA'nın haberine göre Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu doğruladı.

6 YARALI HASTANEDE..

Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar'ın (TTZA) geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yol güzergahında döşedikleri mayınları uzaktan kumanda ile patlatmışlardı. Patlama sonrası PKK’lılar tarafından konvoya değişik bölgelerden ateş açmaya başladı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu, bölgede ise çatışmanın devam ettiği belirtildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız