SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daha Açılmadan Bu Hale Geldi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:49:30
Daha Açılmadan Bu Hale Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nemrut Dağı’nın Malatya tarafına yaptırılan ve AKP’li vekillerin ‘2011 yılında açılacak’ dediği Hizmet Evi’nin çatısı hizmete girmeden çöktü. 

2010 yılının Haziran ayında Malatya İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan ve kontrolörlüğünü de Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne ait Hizmet Evi’nin çatısı, kışın yağan kar nedeniyle çöktü.

MİLYONLARCA LİRAYA GECEKONDU YAPILMIŞ!

Güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na daha fazla turist çekmek için planlan alt yapı hizmetlerinden biri olan konaklama sorununu çözmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Malatya tarafına yaklaşık 5 milyon TL (5 trilyon lira) harcanarak yaptırılan Hizmet Evi’nin çatısı hizmete girmeden çöktü. Çatının, kışın yağan kar nedeniyle çöktüğü belirtilirken ucuz işçilik, kalitesiz malzeme kullanımı nedeniyle binanın duvarlarında ve kolonlarında hasarlar oluştu, sıvaları döküldü. 

4 yıldızlı, 140 yatak kapasiteli olarak planlanan Hizmet Evi’nin harabeyi andıran görüntüsü ‘milyonlarca liraya gecekondu yapıldığı’ izlenimi uyandırırdı. Hizmet Evi’nin, üzerinden geçen tek bir kışta bu denli etkilenip hasar görmesinin, binanın yapımında kullanılan malzemenin bölgenin iklim ve hava koşullarına uygun seçilmemesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. 

BİR DE GEÇİCİ KABULÜ YAPILMIŞ

Daha hizmete açılmadan önemli ölçüde hasar gören Hizmet Eviyle ilgili olarak Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün denetim yetkisinin olmadığı belirtilirken, işin kontrolörlüğünü yapan Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl Hizmet Evi’nin geçici kabulünü yaptığı öğrenildi. 

‘ÇADIR DURUYOR, BİNA ÇÖKTÜ’

Öte yandan 1988 yılından bu yana Nemrut Dağı’ndaki Güneş Otel’i işleten Şevket Aydın ise, Hizmet Evi’nin yapıldığı yerin kış aylarında aşırı rüzgar ve yağışa maruz kaldığını ve bu noktaya yapılmaması için uyardıklarını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Aydın ‘Turistik amaçlı evin çatısı çöktü. Yan tarafa binanın bekçisini kalması için naylondan bir çadır kurdular. O çadır kış boyu ayakta kaldı, hasar görmedi ancak yapılan binanın hem çatısı, hem duvarları hem de kolonları hasar gördü. Bekçinin kalması için kurdukları çadırın yerine yapmış olsalardı durum böyle olmazdı. Milletin parasına yazık. Daha kullanılmadan milyonlarca zarar oluştu’ dedi.

‘TURİST GELMİYOR’

Bölgedeki trafonun arızalı olması nedeniyle otelde elektrik bulunmadığını söyleyen Güneş Otel işletmecisi Şevket Aydın, ‘Turist de gelmiyor. Ama Adıyaman tarafından çok geliyor. Turistin gelmesi için sözde bütün bunlar yapılıyor ama binanın halini görüyorsunuz. Elektrik yok. Dağa giden yol bozuk. Elektrik olmadığı için gıda ve yiyecek getiremiyoruz. Gelen turist buranın halini gittiği yerde anlatıyor. Turistik amaçlı hizmetlerin kalitesi artmadığı sürece turist de artmaz. Bugün Malatya kanadında dağa giden yol yapılmıyorsa bu devletin yüz karasıdır’ diye konuştu.

AKP’Lİ VEKİLLER ‘2011 DE HİZMETE GİRECEK’ DEMİŞTİ

Hizmete girmeden tel tel dökülen Hizmet Evi’nin ihalesinin yapıldığı 2010 yılında ardı ardına açıklama yapan AKP’li vekiller, buranın 2011 yılında hizmete gireceğini söylemişlerdi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı 3 Haziran 2010 tarihinde ‘Proje 1 yılda bitirilerek 2011 yılında hizmete girecektir. Önemli olan Nemrut Dağı’nın cazibesini arttıracak olan alt yapıların hazırlanmasıdır. Nemrut Dağı'na daha fazla turist gelmesine yönelik olmayan hiç bir tartışma ve düşüncenin değeri yoktur’ açıklamasında bulunurken,  bir başka AKP Milletvekili Öznur Çalık ise 23 Aralık 2010 tarihinde, Nemrut Hizmet Evi için 2 milyon 640 bin 847 TL (2 trilyon 640 milyar 847 milyon lira) ödenek gönderildiğini açıklamış, 1000 araçlık otoparkı, kafeteryaları ve dinlenme salonlarıyla,  otelin 2011 yılında yerli ve yabancı turistlerin hizmetine gireceğini ifade etmişti. 

Haber-Fotoğraflar: Güler HAZAR – Malatya’ya Bakış Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız