SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Alacaklarımız Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 aydan beri sürdürülen çalışmalar kapsamında organize suç örgütüne yönelik 4 ayrı ilde düzenlenen operasyonda 44 kişi gözaltına alınırken, 6 kişinin de aranmasına devam ediliyor.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Malatya, Antalya, Adıyaman ve Ankara'da ihalelere fesat karıştırma, çek-senet tahsilatı, tehdit gibi çok sayıda iddiayla suçlanan organize suç çetesine yönelik olarak yürütülen operasyon hakkında, basın açıklaması yaptı.

Kahya, Mart 2007'de bir vatandaşın 270 bin YTL'lik bir çek tahsilatı hususunda kendilerine şikayette bulunduğunu hatırlatarak, "Biz 2007 yılı Mart ayından itibaren vatandaşın şikayeti üzerine bu konuyu takip ettik. O günden bu yana 16 ayrı işlem yapıldı. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bir silahlı çetenin çek-senet tahsilatı, adam kaldırma, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit olaylarıyla ilgili bir çalışma yaptık. Çalışmalarımızda örgütün şemasının çıkarılması için projeli bir çalışma yaptık. Projemiz devam ediyordu. Salı günü eş zamanlı olarak Malatya, Antalya, Adıyaman ve Ankara'da operasyonu başlattık. Şu anda Malatya'da 44 kişi gözaltında. Yaptığımız çalışmalar ile 4-5 kişiyi daha gözaltına alacağız. Ayrıca, operasyon devam ettikçe yeni isimler de çıkabilir diye düşünüyorum. Şu ana kadar bir kalaşnikof, 5 adet tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği ve 250 civarında mermi ele geçirdik. Operasyon esnasında bazı dokümanlarda ele geçirildi. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kahya, gözaltına alınan şüphelilerden 5'inin kamu personeli olduğunu kaydederek, "Kamu kurumlarının ismini vermezsek daha uygun olur. Bir kişi müdür yardımcısı, diğer personeller üst düzeyde değil. Şuanda soruşturmaya başladık ve ifadeler alınıyor. İfadeler alındıkça yeni isimler çıkıyor. Cuma günü şüphelileri adliyeye sevk edeceğiz. Bizim dışımızda diğer illerde 5 kişi gözaltına alındı. Biz de 5 kişi alacağız. 1 kişi yurt dışında, diğerleri Malatya ve diğer 3 ilde. Gözaltına alınan şüphelilerden her sektörden var. Bize olay ilk intikali senedin tahsilatıyla ilgiliydi. Hepsiyle ilgili tahkikat yaptık" şeklinde konuştu.

Kahya, operasyonun 2007 Mart ayından bugüne kadar çetenin şemasını ortaya çıkarmak amacıyla yapıldığını söyledi. Bu arada gözaltına alınan şüpheliler, çeşitli hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız