SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok Biraraya Geleceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:27
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Mimar Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) Malatya İl Temsilcisi ve Makine Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı’nı ziyaret edip, mesleki denetim haklarının gasp edildiğini ileri sürerek, bu konuda ilgi istedi.

Beraberinde TMMOB’nin Malatya’daki bazı yöneticileriyle birlikte CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz’ı ziyaretlerinde, Torba Yasası çerçevesinde çıkarılan 3194 sayılı İmar Yasası’nın değiştirilmesiyle ilgili olarak çekincelerini dile getiren TMMOB Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş, “AK Parti hükümeti, Meclis’te 3194 sayılı İmar Yasası’nı değiştirdi. Genel Kurul’da kabul edilen 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesine eklenen bir bentle ‘Harita, plan, etüt ve projeler; ilgili idare kanunlarında açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize veya onayına tabi tutulamaz, tutulması istenemez. Vize veya onay yaptırılmaması ve benzeri nedenlerle müellifler ve bunlara ait kuruluşların büro tescilleri iptal edilemez veya yenilenmesi hiçbir şekilde geciktirilemez. Müelliflerden bu hükmü ortadan kaldıracak şekilde taahhütname talep edilemez’ düzenlemesi yapılarak, TMMOB’ye bağlı meslek odalarının meslektaşları üzerindeki denetimi tamamen kaldırılmaktadır” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, “TMMOB’nin yetkileri elinden alındı. Bu nedenle TMMOB’nin yanındayız. Bu yetkilerin alınmasını tamamen siyasi olarak görüyoruz. TMMOB, hem meraların peş keş çekilmesine hem de HES’lere karşı çıkması, uygunsuz taş ve maden ocaklarına ruhsat verilmesine hep karşı çıktılar. Son olarak Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine ve parkın insanların elinden alınmasına tepkisini ortaya koymuştur. Seçim sürecinde de Malatyalıların karşısına çıkmak istiyoruz. Bu nedenle mühendis ve mimarlarla daha çok bir araya gelip fikir alış verişinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız