SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok Çalışmam Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2016-06-22 19:54:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün milli gururu Buse Uçan, futbol tutkusunun kendisini milli takıma kadar ulaştırdığını söyledi.

Takımın altyapısında yetişen ve A Takımda görev aldıktan sonra milli takım aday kadrosuna davet edilen Uçan, mahalle arasında başladığı futbol hayatında yolunun milli takıma kadar uzanacağını hayal bile edemiyordu. Takımdaki birçok arkadaşı gibi küçükken bebeklerle oynamak yerine top oynamayı tercih eden genç defans oyuncusu, milli takıma çağrılmasıyla birlikte futbola iyice bağlandı. Hedefi milli forma olan Uçan, daha çok çalışması gerektiğini ifade ediyor.

MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMANIN GURURUNU YAŞADI

Yaşı 16 ve milli takıma iki kez çağrıldı. Altyapısında yetiştiği takımına bu sezon büyük katkı sağlayan defans oyuncusu Buse Uçan’ın hayatı milli takım hocalarının kendisini izlemeye geldiği günden buyana değişmeye başladı.

Küçükken bebeklerle oynamak yerine mahalle arasında futbol oynamayı tercih eden Uçan, geride kalan sezon takımının başarısı için ter döktü. Milli formayı sırtına geçiren ve milli takım hocalarının nezaretinde antrenmanlar yapan genç sporcu, önünde daha uzun bir yol olduğunu biliyor. Dört yıl önce profesyonel olarak oynamaya başladığı futbolda, milli takıma kadar yolu uzanan Buse, kendisini hedefe götürecek yolda emin adımlarla yürüyor.

“ÖNÜMDE UZUN BİR YOL VAR”

Bebeklerle oynamayı hiç sevmediğini ifade eden Buse Uçan, “Mahallede kızlar bebeklerle oynarken ben futbol topunu elime aldım. Mahalle arasında çok güzel maçlar yapardık. Asfalt yolda taştan yaptığımız kaleler hiçbir şeyin zevkini veremez. Hep ünlü futbolcuların isimlerini kendimize takardık. Annelerimiz çağırana kadar futbol oynardık. 5’te devre 10’da bitecek maçlar uzadıkça uzardı. O zamanlar babam arkamdaydı ama annem futbol oynamama pek sıcak bakmıyordu. Kimi zaman anneme karşı geldiğim oldu çünkü futboldan vazgeçemiyordum. Bugün istediğim yerdeyim. Önümüzde daha uzun yol olduğunu biliyorum. Hedeflerime ulaşana kadar durmadan çalışacağım” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız