SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Çok Gelmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Diyarbakır'da yaptıkları inceleme sonrasında bölgede sadece sorun olmadığını, başka bir çok değerin bulunduğuna gözleriyle şahitlik yaptığını söyledi.

CHP tarafından yürütülen seçim çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde 8 ayrı bölgede kadınlara yönelik toplantılar düzenleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde merkez olarak seçilen Diyarbakır'da 'CHP kadın imece toplantısı' düzenlendi. Ofis semtinde bulunan Prestij Otel'de gerçekleşen toplantıya Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman illerinden CHP'li kadınlar katıldı. Toplantıda kadınlara hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, bu bölgelerin güzelliğini ancak buralara gelip gezerek anladıklarını söyledi. Bilgehan, "Onun için kendimize kızıyoruz, daha çok gelmeliyiz, daha çok sizleri yakından tanımalıyız. Bu bölgelerde sadece sorun olmadığını, başka bir çok değer olduğunu kendi gözlerimizle yakından görmeliyiz. Kısa bir süredir Diyarbakır'dayım ama gördüklerimden, aklımdaki önyargıların pek çoğunun değiştiğini söyleyebilirim" dedi.

Bölge kadınlarının yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinlemek üzere böyle toplantılar yaptıklarını belirten Gülsün Bilgehan, kadınları dinleyerek gerçeklere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Bilgehan, "Ben biliyorum ki bizi birleştiren değerlerin başında geleneklerimiz, göreneklerimiz, inancımız ve Cumhuriyet değerlerimiz geliyor. Bu toplantılarımızda kadınlarımızı dinleyeceğiz. Kadın kadına olacağız. En önemli amacımız sizlerin aktaracaklarını dinlemektir. Çünkü sizleri dinlediğimizde gerçeklerin ne o kadar kötü, ne de çok iyi olduğunu görüyoruz. Çözümleri hep birlikte bulacağız. CHP yeni yönetimi kadına çok daha fazla önem veriyor. Bütün çalışmalar öncelikle kadınlar için yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Her bölgenin kendine göre sorunlarının olduğunu belirten Bilgehan, CHP'nin yoksullar için planladığı yardımların bölge kadınları tarafından istenmediğini söyledi.

Bilgehan, "Benim gözlerimle gördüğüm özellikle bu bölgede kadınların sorunlarının başında yoksulluk ve işsizlik geliyor. Dün varoşları ziyaret ettim. Yoksul ailelere CHP'nin planladığı yardımları anlattığımızda onlar bize 'Biz yardım veya yoksulluk maaşı istemiyoruz, biz iş istiyoruz, çocuklarımızın, eşlerimizin çalışacağı fabrikalar istiyoruz' yanıtını verdi. Aslında hedef bir toplumun ilerlemesi için kadınların da çalışmasıdır. Çalışmayan kadın zaten yok, bunu biliyoruz. Ama kadının iş gücüne katılımda da Türkiye son yıllarda çok geriye gitti. Bunu tabi kırsal kesimdeki kadının işini kaybetmesi, tarımın ve hayvancılığın çökmesine bağlıyoruz. Ama kadının işgücünden çekilmesi özgürlüğünün, ekonomik gücünün azalması demektir" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan'ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı, CHP Genel Sekreteri Seniye Nazik Işık, CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer ve çevre illerden gelen çok sayıda partili katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız