SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok Hizmeti Planlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Meclisi, 2012’nin ilk toplantısı birinci oturumu  Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında ve üyelerin katılımı ile yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya, belediye tarafından yapılan hizmetlerin bölgelere göre farklılıkları, trafiğin minibüslerden arındırılması, Arapgir Garajı esnafının mağduriyeti, eğlence merkezlerinin taşınması gibi konular damgasını vurdu.
 
Başkan Çakır’ın “2012 yılının meclisimiz için başarılı, sizler, ülkemiz ve Malatya’mız için de huzura, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile Şırnak Uludere’de yaşanan üzücü olay sonucunda hayatını kaybeden 35 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2011 yılında, Belediye olarak yoğun ve dolu dolu bir yıl geçirdik. 2012 yılının da verimli bir yıl geçirilmesi temennisiyle daha çok hizmet ederek, hizmetleri artırmayı planlıyoruz. 2012 yılının hayırlar getirmesini diliyorum” ifadeleri ile başlayan 1. oturum, gündemdeki maddelerin görüşülmesiyle devam etti.
 
Gündem maddeleri arasında bulunan 2010 yılı belediye faaliyetlerinin denetimi için kurulacak komisyona üyelerin seçimi, sözleşmeli personel olarak çalışanlarının sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi ile  bankalar ve finans kuruluşları da dahil olmak üzere yurt içi- yurt dışı kurum ve kuruluşlardan kredi, borç, satın alma-kiralama gibi konularda Belediye Başkanına yetki verilmesi konuları yer aldı.
 
EN AZ OY MANDAL'A..
Kapalı oy açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilen ve AKP’li üyelerden oluşan denetim kurulu üyeliklerine; Metin Mandal  24, Suna Şekeroğlu 26, Nevzat Doğan, Salih Büker ve Hasan Demez 29’ar oy alarak seçildiler.  Metin Mandal,dördüncü kez Denetim komisyonu üyeliğine seçilmiş oldu.  
 
SORULAR VE YANITLAR..
Belediye bünyesinde sözleşmeli statüsünde çalışan personelin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi oylanarak kabul edildi. Özel Kaleme yapılan atama konusunda meclisin bilgilendirilmesinden sonra CHP’li üye Günnur Almasulu’nun yanıtlanması istemiyle verdiği ve Otopark bedellerinin akıbeti ile belediye tarafından hizmet alan bölgelerin önceliğinin neler olduğunu, Çavuşoğlu, Hacı Abdi gibi mahallelere ne zaman hizmet gideceğini konu alan önergeleri okundu. 
 
Önergeleri yanıtlayan Başkan Çakır; “Değişik çağrışımlar yaratacak mahalle adlarının verilmesini şık bulmuyorum. Malatya Belediyesi olarak hizmetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Boztepe (Kilisenin olduğu ) ve İsmetpaşa caddeleri (Paşaköşkü) planlamaları yapıldı. TEDAŞ’ın elektrik direklerini değiştirmeleri ve hatlarını yer altına çekmelerini bekliyoruz. Sanırım onların da ihalesi yapıldı. Yıl içerisinde bu caddelerde çalışmalara başlayacağız. Hizmet verirken bölge ayrımı yapmıyoruz. Vatandaşın en fazla tercih ettiği noktalardan yola çıkarak önceliğimizi belirliyoruz” diye yanıtladı. CHP’li Doğan Ağdaş “ Arapgir garajı esnafı Vali beyin ‘bir an önce boşaltın’ ifadesi ile mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekir” diye araya girdi. Başkan Çakır’da “Evet, esnaf gerçekten mağdur. Aynı öneriyi biz de vali beye sunduk. Mağduriyet giderilecek” diye Ağdaş’ı yanıtladı. 
 
Ağdaş’ın ikinci olarak “ Başta İstanbul olmak üzere bir çok şehirde minibüslerin yolcu taşımaları zorlaştırırken Malatya hala S plaka M plaka gibi minibüsçülüğü teşvik eder durumda. Malatya’nın geleceği açısından bu ne kadar doğru?” sorusunu yöneltti. Başkan Çakır’da “Minibüsçülerle ilgili olarak bir havuz oluşturduk. Minibüslerin otobüslere dönüşmesi için 20’den fazla toplantı yaptık. Fakat minibüsçülerle bir uzlaşma sağlanamadı. Bu nedenle otobüs filolarımızı güçlendirmeye başladık” diye yanıtladı.
 
"YER BULUN..
Bu arada AKP'li Meclis Üyesi Salih Büker Cezmi Kartay Caddesi'ndeki eğlence mekanlarının durumunu gündeme getirerek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a 'Bu işyerlerinin şehir dışına taşınması daha önce de gündeme gelmişti. Şu anda bu konudaki çalışmalar hangi aşamada?' şeklinde soru yöneltti. Başkan Çakır Büker'in sorusuna cevap olarak, 'En büyük sorun bu iş yerlerinin taşınacağı bölgenin henüz bulunamamasıdır. Bulduğumuz bölgelerde ise bölge halkı karşı çıkıyor. Bir yer bulun, alt ve üst yapısını en kısa sürede yaparız' dedi. 
 
Başkan Çakır Otopark paraları ilgili soruya da “ Otopark paraları ayrı bir hesapta bloke ediliyor ve bu paraların da başka amaçlarla kullanılması yasak. Antepli sokak, İpek Caddesi ve 91.000 Dev Öğrenci ilköğretim arkasında bulunan alanlarda otopark yapımını bu yıl içinde gerçekleştireceğiz” diye yanıtladı. 
 
Yapılan bu konuşmalardan sonra Ocak ayı toplantılarının 2. oturumunun 6 Ocak 2012 Cuma günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldıktan sonra oturum sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız