SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok İşimiz Var.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:56
A- A+ PAYLAŞ

"Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı", Malatya'da yapıldı. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Vasip Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, her vesileyle her fırsatta; yetimin başının okşanması, garibin, yoksulun ve muhtacın görülüp gözetilmesinin, toplumsal değerler açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bir mahallede bir yetim ve muhtaç varsa, eğer bir şehirde ulaşılamayan, derdi en azından paylaşılamayan bir garip varsa, o şehirde, o sokakta, o mahallede oturan herkes ayrı ayrı ondan sorumlu tutulmuş. Hele o şehri, o beldeyi, o mahalleyi birde yönetim sorumluluğu üstlenilmişse, o apayrı bir sorumluluk olarak tanımlanmış ve tırnak içerisinde günahı, vebali, ayrıca ona tahsis edilmiş ve belirlenmiştir. Özellikle sivil toplum kuruluşları, önemli görevler ve misyonlar üstlenirler. Vatandaşlarımız adeta sanki bir ışık bekliyormuşcasına, bir start düğmesine basılmasını bekliyorlarmışcasına bu projenin açıklanmasından sonra akın akın bu faaliyete, bu projeye destek vermeye başladılar. Malatya’da bu konunun bugün resmen startını vermeye başladık. Ama konu duyulur duyulmaz hemen vatandaşlarımız ilgilerini yoğunlaştırmaya ve müracaatlarını yapmaya başladılar. Bugün itibariyle 20'nin üzerinde müracaatımız var" dedi.

Koruyucu aile hakkında da bilgi veren Şahin, "Artık yetimlerin, kimsesiz çocukların bir çocuk yuvası havası içerisinde ve topluca bir yerde bakıp gözetilmesinden öte, o çocukların aynı zamanda bir anne ve baba şefkati, bir aile sıcaklığı, bir yuva ortamı havası içerisinde yetişmesini sağlamak, hayata atıldıklarında bir tarafı eksik olarak hiçbir zaman kendilerini hissetmemeleri için, kendilerinin de bir ailesi olduğunu, kendileri ile ilgilenen, kendileri ile dertlenen, sıkıntısı olduğunda kendi yardımına müracaat edebileceği, bir üzüntüsü olduğunda gidip paylaşabileceği bir ailesinin olacağı bir proje bu. Bu ne kadar rahatlatıcı bir şey. Kendi çocuklarınızdan bilin. Çocuğunuz düşüp, yaralandığında anne kucağına koşar. Annenin onu sarıp sarmalamasıdır onun acısını dindiren. Yoksa oraya yaptığınız bandaj değildir. Babanın o gün o çocuklarınıza, ‘bugün ne yaptınız, dersleriniz nasıl geçti, sokakta arkadaşlarınızla iyi vakit geçirdiniz mi’ sormasıdır o çocuğu hayata bağlayan. Yoksa Allah’a şükür bizim çocuklarımızın yurtlarda, yuvalarda üstü başı da hiç eksik değil. Ceplerinde harçlıkları da hiç eksik değil. Belki sizin çocuklarınıza yedirdiğinizden daha kaliteli şeyler yiyorlar. Ama, çok büyük bir eksiklikleri var, oda şefkat ve aile sıcaklığı. Onu maalesef biz ne kadar gayret edersek edelim, o imkanı sağlama imkanına sahip değiliz" ifadelerini kaydetti.

Vali Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Ben tüm kamu kurum kuruluşu temsilcisi arkadaşlarımdan, müdürlerimizden, orada yönetici ve personel konumunda olan arkadaşlarımızdan, kaymakam arkadaşlarımızdan kendi ilçeleri ile ilgili belediye başkanlarımızdan, muhtarlarımızdan özel bir gayret ve özel bir hassasiyet bekliyorum. Bizlerin, okşanmadık yetim başı bırakmamamız lazım. Ulaşamadığımız bir fakir fukara, muhtaç hanesi bırakmamamız lazım. Başbakanımızın bize dediği gibi; ‘eğer evin bacası tütmüyorsa, onun vebali önce size aittir.’ Bizlere demişti. Ben de o vebali sizlere aktarıyorum. Tabi bu bizim vebalimizi kaldırmaz ama en azından sizlerle bu vebali paylaşmak durumundayım. Ben tüm vatandaşlarımızı, tüm Malatyalıları bu konuda daha bir duyarlı olmaya davet ediyorum. Birde şunu bir vefa, bir kadirşinaslık olarak arz etmek durumundayım; Malatya’da gerçekten hem sivil toplum kuruluşlarımız, hem vatandaşlarımız diğer şehirlerimize nazaran bu tür faaliyetler içerisinde çok daha gayrette bulunuyorlar, çok daha fazla iştirak ediyorlar. Ama diğer şehirlere göre diyorum. Henüz yeterli değil. Henüz herkese ulaşmış değiliz. Daha çok işimiz var. Yolun başındayız. Sadece Malatya olarak diğer şehirlere göre, övünülecek, teşekkür edilecek bir yönümüz var. Ben o teşekkürü devlet adına sizlere ifade ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ise, "Başbakanımızın değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, 19 Aralık 2012 tarihinde Türkiye'nin 81 il vali eşlerinin katılımıyla Ankara’da başlattığı Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, kısa zamanda toplum tarafından hak ettiği karşılığı bulmuştur. Toplumumuzun gönüllülük kavramına yönelik farkındalığını geliştiren, toplumsal kalkınmada insan faktörünü öne çıkaran bu proje ile günlük iyiliği yeniden keşfediyoruz. Şuna inanıyorum ki, iyiliğin keşfi, iyi insanın keşfini doğuracaktır. Bugün sizlere, bugün Malatya'nın değerli halkına gönül elçimiz olma teklifini getiriyoruz. Bunun ilk ve bence en büyük ayaklarından birisi olarak koruyucu aile olmayı teklif ediyoruz. Programımızda koruyucu ailelikle ilgili bilgiler içeren geniş bir sunum yapılacaktır. Bugün Malatya’da pek çok insan Sevgililer Günü nedeniyle bir hediye tedarik edip, onları sevgili olarak gördükleri birisine verme telaşındalar. Ama bazı insanlar vardır. Gönülleri sevgililer sevgilisi (s.a.v.) referansıyla dolu sevgi taşırlar. Onlar sevgilerini bir kişiye verseler çok gelir, bir güne sığdırsalar dar gelir. Bu salonu dolduran saygıdeğer misafirlerimiz, inanıyorum ki; sizler böyle sevgisi; bir değil, birkaç insana, hatta bir topluma yetecek insanlarsınız. Yaptığımız hizmetlerde sizleri de bir gönül elçisi olarak, bir koruyucu aile olarak yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra, koruyucu aile konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız