SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Çok Projede Yer Almalılar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:17:15
'Daha Çok Projede Yer Almalılar'
A- A+ PAYLAŞ
 
"Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol" projesi bölge değerlendirme toplantısı, Malatya'da gerçekleştirildi. 
 
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun organize ettiği bölge toplantısı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ve üyeler, Devlet ve Turizm eski Bakanı Güldal Akşit, pek çok ilden 30 kadın milletvekilleri, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin vali yardımcıları, kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra parti, kadın dernekleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Fırat Kalkınma Ajansı ve özel sektör temsilcileri katıldı. Sinevizyon gösterisinden sonra konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Öznur Çalık, bölge toplantısının amacının toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin mevcut durumun, ihtiyaçlar ve yapılan çalışmaların sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla tartışılması olduğuna dikkat çekip, günümüzde kadın ve erkeklerde her türkü farklı ayrımcılığa tabi tutulduklarını söyledi.
 
“Eşitsizlik insan hakları sorunudur” diyen Çalık, TBMM Kadın Fırat Eşitliği Komisyonu’nun adaletsiz var olan olumsuz görüntüyü yasa, icra ve yönetim kademelerinde neyin ne kadar olduğunu tespit etmek için kurulduğunu ifade etti.
 
Doktor Leyla Şen ise, “Yeryüzüne adalet olsun, kardeşlik kurulsun diyoruz. Kadınlar daha çok projelerde yer almalıdır” ifadelerini kullandı.
 
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül de, “Kadın erkek eşitsizliği tüm dünyada bir vakadır. Yasa ve düzenlemeler önemlidir ama önemli olan fiiliyatta uygulamadır. Kadına verilen haklar, o ülkenin ne kadar gelişmişliğini gösteriyor” şeklinde konuştu.
 
Ülke ve bölgelere göre kadın erkek eşitsizliği olduğuna dikkat çeken Gönül, AK Parti iktidarı olarak kadınlarla ilgili birçok kanunlar çıkarıp haklar sağladıklarını dile getirdi. Gönül, mikro krediden KOSGEB desteklerine kadar kadınlar için birçok pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı. Gönül, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bölge toplantısı yaptıklarını belirterek, 2000’li yıllardan sonra birçok kanunda düzenlemeler yapıp, kadın erkek eşitliğine, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık getirdiklerini kaydetti.
 
Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Devlet ve Turizm eski Bakanı Güldal Akşit panelde oturum başkanlığı yaparken, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Tunceli Vali Yardımcısı Ali Gündoğan, Bingöl Vali Yardımcısı Alper Çığ, Elazığ’ın Sivrice Kaymakamı Sultan Doğan ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız