SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok Şey Açıklayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:44
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajının milli irade hırsızlığını meşrulaştırmak için getirilmiş düzenleme oludğunu söyledi. 

TBMM’de partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce salona giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Grubu üyeleri, ‘bu iş bitti buraya kadar’, ‘ölüm var, kul hakkı var’ sloganları attı. Partililerin sloganları eşliğinde salona giren Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti’den CHP’ye katılan 60 kişilik grubu temsilen 4 kişiye parti rozeti taktı.

Balyoz Davasıyla ilgili 5 numaralı CD’nin sahte olduğunun belirlendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu davanın artık çöktüğünü hepimiz biliyoruz ve kabul ediyoruz. 1 gün bile o arkadaşların hapiste tutulmaları bir demokrasi ayıbıdır, derhal serbest bırakılmalıdır. Artık adaletin sağlanması gerekiyor. Bu konuda CHP olarak üzerimize düşeni yaptık. CHP olarak hazırız. Bu ülkeye aydınlığı getirelim, haksızlığı giderelim ve adaleti sağlayalım” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, MHP’nin Esenyurt’ta seçim bürosu açılışında yapılan saldırı ile ilgili olarak, “Şiddetle kınıyoruz, hiç kimsenin bir başka siyasal partiyi kaba kuvvetle susturması gibi bir olayı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanarak, kaba kuvvetin ve şiddetin siyasi partilerin yarışında olmaması gerektiğinin altını çizerek MHP camiasına başsağlığı diledi.

Son günlerde artan trafik kazalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Özellikle trafik kazaları konusunda devletin denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Her kaza can kaybına, mal kaybına yol açıyor. Trafik polislerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum, can kaybına yol açılmasın, lütfen denetimlerimizi biraz daha sıklaştıralım" diye konuştu.

Milli irade hırsızlığından bahsedildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığını meşrulaştırmak için getirilmiş düzenlemedir. Bunun adı milli irade hırsızlığıdır. Her vatandaşın verdiği oy parlamentoya yansısın, gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım, ‘hayır’ diyor. O zaman sen milli irade hırsızlığından bahsedemezsin" dedi ve Başbakan Erdoğan’ı televizyon programına davet etti.

Kılıçdaroğlu’nun medyayı eleştirmesinden sonra salonda bulunan partililer gazetecileri yuhaladı. Medyanın yolsuzluk olaylarının üstünü örtemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a bir soru soracağını belirterek, “Bu vakfın Vakıflar Bankası’nda bir hesabı var. Bu hesaba 26 Nisan 2012’de 99 milyon, 999 bin 990 dolar para yattı mı, bu para neyin parasıdır, bu para bir rüşvet harası mıdır? Bir çıksın açıklasın bakalım. Recep bey bütün dünyayı çamaşır makineleri ile donatsan senin kirliliğini temizleyemez” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, yolsuzluğa adı karışan ve istifa eden bakanlar ile işadamı Ali Ağaoğlu’nu da eleştiren Kılıçdaroğlu, Ağaoğlu’na ait olduğunu iddia ettiği konuşma dökümlerini okudu. Gösterdiği fotoğrafta kimlerin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sen böyle bir fotoğraf CHP için gösterebilir misin? Asla gösteremezsin. Yolsuzluk yapanlarla kol kola geziyorsun, bildiğin halde. Çıkmışsın dinden imandan söz ediyorsun. Sen o fezlekeleri göndermezsen biz daha çok şey açıklayacağız. Adam gibi o Bakanları Yüce Divana gönder. Baş çalan unvanını alnına yazacağım senin” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız