SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha da Sıcak Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Perşembe gününden itibaren sıcaklıklar artacak.

Malatya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, "İlimizdeki sıcaklıklar mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyrediyordu. Yani 35-36 derece civarındaydı. Ama bugünden itibaren sıcaklıklar daha da artacak ve mevsim normallerinin 4-5 derece üzerine çıkacak. Bugünden itibaren 39 ve 40 dereceleri göreceğiz. 40 ve 41 derecelere kadar çıkacak. Malatya'nın rekor sıcaklığı 2000 yılının 31 Temmuzu'nda ölçülen 42,2 dereceli sıcaklıktır. Bu dereceyi yakalayacağımızı tahmin etmiyorum. Ama 40-41 derecelik sıcaklıklar ilimizde etkili olacak. Önümüzdeki hafta başında sıcaklıkların tekrara 38-39 derecelere düşmesini bekliyoruz. Ama 38-39 derecelik süreç iki hafta sürecek gibi görünüyor. Bunun dışında herhangi bir sıcaklık düşüşü beklemiyoruz. Vatandaşlarımızı da özellikle de açık arazide çalışan vatandaşlarımızı aşırı sıcaklar konusunda tedbirli olmaları noktasında dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

"ŞU ANDA KURAKLIKTAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Duman, Malatya'da şu an için kuraklıktan bahsedilemeyeceğini ifade ederek, "Bu yıl özellikle Ocak ayında mevsim normallerinin üzerinde aldığımız yağışlar barajlara ve yeraltı sularına olumlu etkisi oldu. Bunun olumlu etkileri devam ediyor. Malatya'da Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında minimum yağış alıyoruz. Bu da normal olarak seyrine devam ediyoruz. Bu yıl kuraklık olup olmayacağını yazın bitimiyle son bahardaki yağışları takip ettiğimizde anlayacağız. Ama şu an için kuraklıktan bahsetmek mümkün değil" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız