SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha da Yükselecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:13
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Turizm Haftası dolayısıyla "Kentlerde Koruma Bilinci ve Turizmin Önemi" adlı konferans düzenlendi. 
 
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa; Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye başkanı Selahattin Gürkan, İl özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik , İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen ve çeşitli okul öğrencileri katıldı. 
 
Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı Kemal Deniz'in yönettiği konferansta konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Son 30 yılda ülkemiz turizm adına ciddi anlamda yol kat etmiştir. Önceleri ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 1 milyona ulaşsın diye hedefler belirlenirken, şimdi ise bu rakam 20 milyonlara ulaştı. Zamanla daha da yükselecek. Çünkü çeşitli medeniyetlere kucak açmış çok sayıda kültürü barındıran ülkemiz doğal güzellikleriyle zengin, mutfağı ile zengin alternatif turizm faaliyetleri ile
ziyaretçilerine güzel bir dinlenme imkanı sunuyor" ifadelerini kullandı. 
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Turizm bir yerden bir yere konaklamak ve tekrar kedi yerine dönmek gibi bir şey. Kişiler kendi memleketleri haricinde başka yerlere gidip gezmek, görmek ya da ticaret yapmak, görgü ve bilgilerini arttırmak amacı ile bir yere gitme amacına ve bir hadise olgusudur. Bazen turizm adına konuşan arkadaşlarımız sanayi devrimi ile birlikte 2"nci dünya savaşından sonra Devletlerarası münasebetlerin ülkeler arasında turizm faaliyetlerinin ve turist sayısının arttığını ifade ederler" dedi. 
 
Bir diğer konuşmacı olan İl özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik ise şunları ifade etti: 
 
"Geçmişlerini koruyamayan milletler ve medeniyetler geleceklerini de inşa edemezler. Bu anlamda bizim toplumumuzun geleceği inşa edebilmesi için gençlerin koruma bilincine sahip olması ve bizimde sizlere rehberlik etmemiz gerekiyor. Tabi koruma kaybetme korkusundan kaynaklanır. Ve bir sahip olma güdüsü vardır. Koruma sözcük anlamı olarak ta bir şeyi ya da bir kimseyi dış etkilerden gelen tehlikelerden muhafaza etmektir. Biz bu anlamda şanssız bir ülkeyiz. Batı ülkelerinde koruma faaliyetleri çok eskilere kadar gidiyor. Özellikle mimari yapılardaki deformasyonların tarihi dokuların yeniden onarma çalışmaları Roma dönemine kadar dayanırken, bizde ancak tanzimata kadar götürülüyor." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız