SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daha Doğru Ölçüm İçin

A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, kurum olarak artık elle yapılan ölçüm yerine elektronik ortamda otomatik yapılan ölçüm sistemine geçtiklerini söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, elektronik cihazı Malatya'da bu yıl kurduklarını ve Darende, Battalgazi, Arguvan, Akçadağ gibi merkezlerde de bu cihazların kurulacağını belirten Duman, "Malatya'mızda 2009 yılından itibaren bu cihazları kurduk. Artık elle, manuel ölçümden tamamen insansız otomatik ölçüme geçtik.İnsansız tüm meteorolojik parametreleri oldukça doğru nitelikte ölçen bir cihaz. Cihazımızın bu yıl kurumunu yaptık. Buradalar da da daha doğru veri elde edeceğiz" dedi.

Duman şunları söyledi, "Manuel ölçümde her 1 saatte ölçüm yapardık. Elektronik cihaz her 1 dakikada bir ölçüm yapıyor. Uydu üzerinden hem Ankara'daki merkeze bilgiler akıyor ve hem de Malatya'daki bilgisayara akıyor. Oldukça hızlı ve doğru bilgiler ölçüyoruz. Kurumsal olarak en gelişmiş teknolojiyi kullanmak zorundayız. Çünkü hava tahmini çok disiplinli bir çalışmadır. Ne kadar hızlı ve doğru bilgi elde ederseniz, tahmininiz o kadar doğru olur. Bu nedenle de en son teknolojiyi takip etmek zorundasınız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız