SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Dolu Bir Yıl Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanlığında 2013 yılının ilk halk günü toplantısı, Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, parti yöneticileri ve sorun ile taleplerini aktarmak isteyen vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AKPİl Başkanı Tüfenkçi, “Biz 2012 yılında teşkilatlar olarak kongrelerimizi bitirip 2014 yılı seçimlerine hazırlıklarımızı tamamlayarak 2012 yılını geçirdik. İnşallah 2013 yılını gerek belediyelerimiz ve gerekse de teşkilatlarımızla, gerek İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla ve gerekse de milletvekili arkadaşlarımızla 2013 yılını, 2012 yılından daha dolu dolu geçireceğimize inanıyorum. Mevcut projeler ve yeni projelerle 2013 yılını daha bereketli geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise 2013 yılında bitirilmesini hedefledikleri proje ve çalışmaları anlatarak, “Ankara-Sivas üzerindeki hızlı raylı sistem ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz bunu Sivas’tan Malatya’ya, Malatya'dan sonra Elazığ ve Diyarbakır’da var, bizim Sivas ve Malatya arsındaki mesafenin proje fizibilite çalışmalarının 2013 yılında başlamasını sağlayacağız. Kuzey Çevreyolu’nun toplulaştırma, kamulaştırma çalışmalarını 2013 yılında tamamlayarak, yapımına başlanılmasını yakından takip ederek, başlamasını sağlayacağız. Yine daha önce yapımına başlanılmış olan ve değişik gerekçelerle zamanında bitirilemeyen Karahan Tüneli ve Erkenek Tüneli bu yıl içinde tamamlanarak milletimizin hizmetine sunulacak. Malatya-Sivas arasındaki 108 kilometrelik duble yol ihalesi Kamu İhale Kurumu’na intikal etti. Buradaki işlemler tamamlandığında Sivas-Malatya arasındaki yolun yapımına da bu yıl başlanılacak ve önemli bir kısmının da yapılmasını planlanıyor. Malatya’mıza yakışan hastanemizin yapımında son noktaya gelindi. İnşallah ana binanın yapımı bu yıl içinde tamamlanmış olacak. Aynı kampüs içerisinde 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 60 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin ihalelerini bu yıl tamamlayıp, yapımına başlanılacak. Daha önce ihalesi yapılmış olan ve yapımı devam eden stadyumun 2014 yılında bitirilmesi planlanmıştı. Bu süre içinde bitirilmesi içinde 2013 yılı içerisinde yoğun bir çalışma ile büyük bir kısmını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kayısının değerinin artırılması için geçmiş dönemde başlatılan proje çalışmalarının 2013 yılında da devam edeceğini ifade eden Öz, Kuru Meyve Tanıtım Grubu ile kayısının Çin ve Japonya’da tanıtımının yapılmasının planlandığını kaydetti.

Öz, lisanslı kayısı depoculuğu ile ilgili çalışmalarda şubat veya mart ayında Kayısı Lisanslı depoculuk Yönetmeliğini de çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Öz, “2013 yılını dolu dolu geçirmeyi düşünüyoruz. Kamu yatırımlarından Malatya’nın daha fazla pay alması için hep birlikte gayret sarf edeceğiz. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısını tamamlayarak yeni yatırımcıların gelmesini de teşvik edeceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra gelen vatandaşların talep ve sıkıntıları dinlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız