SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Eğitimli ve Dikkatli Olmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Avşar Otel’de gerçekleştirilen seminerde, dönem sonu işlemleri ve Türkiye muhasebe standartları anlatılırken, sınav sonunda ruhsat almaya hak kazanan muhasebecilere de ruhsatları verildi.

Seminerde İstanbul SMMMO Başkan yardımcısı Hüseyin Fırat ve Yeminli Mali Müşavir Adem Elikara konuşurken, Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, Vergi Denetmenleri Büro Başkanı Fatih Güven de hazır bulundular.

Seminerin açış konuşmasını yapan Malatya SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, şunları söyledi:

“Yapmış olduğumuz mesleğimiz gereği Sürekli eğitimi ön planda tutmak zorundayız. Her yıl vergi mevzuatında yapılan değişiklikler bizlerin daha eğitimli ve dikkatli olmasını gerektirmektedir.

Sizlerinde bildiği gibi bir ülkenin kalkınmasında temel unsur vergi ile sağlanan kaynaklardır bu nedenle ekonomik işlemlerin kayıt altına alınmasında vergisel uygulamaların sağlıklı olması hem bir vatandaş olarak hemde bu mesleği yapan kişiler olarak bizlerin yapacağı çalışmalar ile mümkün olacaktır.

Seçim sürecinde bir yılı geride bıraktık bu haftadan itibaren yeni bir yıla başlıyoruz elde edilen verilere baktığımızda 2008 yılı ekonomik olarak çok zorlukların olacağı bir yıl olacak kamunun finansmanı ve ülkemizin kanayan yarası faiz ödemeleri yine sağlanacak vergi gelirleri ile finanse edilecek.

Özellikle 2005 Yılından itibaren e-beyanname uygulaması ve Vatandaşlık numarasının Vergi numarası olarak kullanılmaya başlanılması ile birlikte Maliye bakanlığınca elektronik ortamda elde edilen veriler artık birer, birer denetlenmektedir. Bunun en yakın örneğinde yıl sonu nedeni ile yapılan fiili envanter denetimidir.

Değerli meslektaşlarım, biliyorsunuz iki yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bekleyen yeni Türk Ticaret Kanunu bu yıl kabul edilerek uygulamaya girecek işte o zaman Türkiye’de ekonomin çehresi değişecek buna hazırlıklı olmalıyız.

Özellikle kayıt dışı ekonomi ile mücadele açısından Mali idarenin yapacağı çalışmalar bizleri bir hayli yoracak bunun için 3568 sayılı yasa ile aldığımız yetkimizi yerinde kullanalım birlik ve beraberlik içinde olalım mesleki açıdan emeğimizin karşılığı almak için haksız rekabetle mücadele edelim. “ dedi.

Seminerde diğer konuşmacıların yaptıkları açıklamaların ardından ruhsatları verilen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler şunlar:

Mehmet Evci, İsmail Çınar, Ahmet Munyar, Ceyhun İsa Işıklı, İmmihan Karakütük, Demet Meteoğlu, Gülşen Yaman, Fatih Mümin Ak ve Ahmet Özbek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız