SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Estetik' Üst Geçit İsteği

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu'nun Akpınar ve Turgut Temelli Caddesi kavşaklarından araç geçişini sağlayacak alt geçitlerin yapımına başlanması nedeniyle sökülen Bülent Korkmaz Üst Geçidi'nin Fatih Lisesi önüne tekrar monte edilmesi çalışmaları sürerken, "daha estetik" yaya üst geçitleri yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Çevreyolu Adliye Kavşağı civarında 2003 yılında yaptırılan ve 2002'de Dünya 3'üncüsü olan Türk Milli Futbol takımının Malatya asıllı olan kaptanı Bülent Korkmaz'ın adı verilen yaya üst geçidi, araç alt geçidi çalışmalarının başlaması nedeniyle söküldü.

Söktürülmesi ve Fatih Lisesi önünde tekrar monte ettirilmesi için ihale yapılan yaya üst geçidinin, araç alt geçitleriyle standardı yükselen Çevreyolu'nun yeni görünümüyle uyum sağlayamayacak görünümde bir geçit olduğu öne sürülürken, Antalya ve diğer şehirlerde yapılan üst geçit örnekleri verilerek, Çevreyolu'na Fatih Lisesi'nin önü dahil yapılacak yaya üst geçitlerinin "estetik" bir görünüme sahip olması gerektiği savunuluyor.

Battalgazi kavşağından itibaren Mişmiş Park'a kadar çevreyolunun iki tarafında özel düzenleme yapılmakta olduğu, yaya üst geçidinin bu proje kapsamında da daha estetik bir yapı olarak düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Adliye Kavşağı'ndan sökülen ve Fatih Lisesi önüne monte edileceği belirtilen yaya geçit parçaları. (Ortada ve Altta) Başka şehirlerdeki "estetik" yaya üst geçidi örnekleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız