SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Fazla Katkı İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:53
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi İstanbul’da bulunan Malatya Gönül Birliği Derneği, Malatya’da tanışma toplantısı düzenledi. 

Dede Korkut Lokantası’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ali Seydi Turan (sağdan 3.), “Derneğimiz, İstanbul ve Malatya’da hizmetlerini devam ettiriyor. İstanbul’a iş için giden Malatyalılardan oluşturduğumuz derneğimiz, sosyal ve kültürel faaliyetler de yapıyor. Malatyalı hemşehrimiz iş adamı Sabri Özel, muhtarların tespit ettiği ihtiyaç sahibi fakir ailelere göyecek gönderdi. Yaklaşık 2 bin kişiye giyecek dağıtımı yapılacak. Malatya sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri ile zaman zaman bir araya gelip, istişarelerde bulunuyoruz. İşadamı ve bürokratlarımıza sahip çıkıp, birbirimizi boş yere karalamaktan uzak durmalıyız. Büyük şehir olacak Malatyamıza, daha fazla katkıda bulunmak için İstanbul’daki Malatyalılar olarak çaba gösteriyoruz” dedi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise İstanbul’da birçok Malatyalı dernek bulunduğunu hatırlatarak, “Onlar bizi unutmadı, biz de onları unutmayacağız” derken, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, "Görül köprüsünde geleceğe birlikte yürüyelim. Veren el alan elden daha üstündür” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de konuşmasında, giyecekleri mahallerdeki fakirlere teslim edeceklerini söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, “Malatyamızın örfünü adetini yaşatıp, kardeşliğini pekiştirecek olumlu faaliyetlere her zaman destek vereceğiz” dedi.

Eğitimci yazar Adil Akkoyunlu ise, “Cem olmadan, cemaat olmadan kalabalıklarla bir yere varılamaz” diyerek, hayır yapmanın önemini hadislerden örnekler vererek anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız