SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Fazla Katkıda Bulunacağız"

0
Güncellendi - 2016-06-04 17:20:44
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Çınar Rekreasyon Alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Malatya’ya yapılan iki parktan biri  olan Orduzu Çınar Rekreasyon çalışması bölgedeki pilot çalışmaları arasında yer alıyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve beraberindeki heyete  Orduzu Tarihi  Çınar Rekreasyon Projesi çalışmalarını anlattı. Beraberindeki heyet ile birlikte Tarihi Çınar Rekreasyon Alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen DAP idaresi Başkanı Adnan Demir, çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “DAP İdaresi olarak Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kent merkezlerinde yaşam alanlarının yaygınlaştırılması noktasında özellikle kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılması bölge halkımızın arzu ettiği taleplerdendir. Bu yapılmış bir anket çalışmasından çıkan sonuçtur. Bu anket neticesinde özellikle bizim şehir merkezlerinde insanların yazın rahatlıkla gidip dolaşabileceği, dinlenebileceği, nefes alabileceği şehrin nefes alabileceği yeşil alanlar oluşturulması amacıyla,  geçen 2015 yılında DAP Bölge Kalkınma idaresi olarak Kalkınma Bakanımızın talimatları doğrultusunda özellikle bu bölgede 8 tane pilot proje başlattık. Bu projelerden iki tanesi Malatyadadır.

Bu projelerden biri,  Battalgazi Orduzu Tarihi Çınar ve Rekreasyon projesi.  Malatadaki ikinci proje ise  Yeşilyurt’ta bulunuyor. Bugün geldiğimiz noktada bunu geliştirme imkanlarını araştıracağız. Çünkü bunlar birer pilot uygulamalardı.  Sağolsun Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan,  çok ciddi bir çalışma ile  buranın dönüşümünü sağlayacak çalışmayı yapması  ve projeyi daha geniş bir alana yaygınlaştıracak  kamulaştırma çalışmaları ile proje çok daha güzel bir hale getirilecektir. Biz DAP İdaresi olarak  inşallah önümüzdeki süreçte daha fazla destekle Battalgazi Beledeyesine daha fazla katkıda bulunacağız. Bu pilot proje ile  Battalgazi ve Malatyalıları,   rahatlıkla nefes alabilecekleri, dinleneceği ve gezinti yapacağı alana kavuşturmuş olacağız” dedi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve beraberindeki heyete yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, gezi sonrası yaptığı açıklamada, projenin ilk etapta 11 dönüm alan üzerinde başladığını ancak bugün yapılan kamulaştırma sonrası çalışma yapılan alanın 30 dönümden fazla bir alana yaygınlaştırdıklarını ifade etti. Yapılan çalışmaların hem bölgede, hem de Ülkede ses getirecek bir çalışma olduğunun altını çizen Gürkan, yapılacak yeni kamulaştırmalar ile birlikte çalışmaları 70-80 dönüm bir alan içinde yapılacağını söyledi. Gürkan açıklamalarını şöyle devam etti:

“Buradaki Rekreasyon çalışmalarını DAP Başkanımız ve değerli ekibiyle yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bu projeye vermiş olduğu katkı ve finansmandan dolayı başkanımızın şahsında DAP İdaresine teşekkür ediyorum. Bu proje 11 dönümlük alan üzerinde başlatılmıştı. Daha sonra Belediyemizce yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte şu anda 30 dönümü aşan bir alana ulaştı. Daha ileride yapmayı düşündüğümüz kamulaştırma ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmelerimizde her hangi bir problem çıkmadığı taktirde hem ikinci etap yukarı kısmı,  hem de üçüncü etap parkın aşağısında bulunan alanı projeye katmayı düşünüyoruz. Projelerimizin  gerçekleşmesi halinde burası 70-80 dönüm alan içinde hakikaten Malatya’nın nefes alacağı, Malatya’nın Akciğeri olabilecek bir yer haline gelecektir. Ziyaretçilerimizin  çocuklarıyla birlikte dinlenebileceği, rahatlayacağı bir mekan düzenlemesi çabası içindeyiz. Buradaki bin yılı aşkın bir yaşı olan  Çınarımızın koruma altında bulunması ki geçtiğimiz zamanlarda çınara yıldırım düşmesi sonucu tarihi Çınar ikiye bölünmüş. Burayla ilgili ziraat mühendisleri ve bitki konusunda uzmanlarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Buranın hem korunması hem ağacın daha canlı bir seviyeye gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tabi buradaki parkın su ile mütanasıp bir düzlemde olması ve yeşil ile örtüşmesi Malatya adına önemli bir kazanım olacaktır. Bana göre bu park aynı zamanda Türkiye’dede ses getirecek bir park olacaktır. Nedenine gelince bu alanda yaklaşık 400 metrelik bir duvarımız var. Bu duvar yeşil ve mavinin yanında bir medeniyetin tarih şeridi olacaktır. Aynı zamanda Malatya’nın 13 ilçesinin Kültürünü yansıtacak bir çalışma içindeyiz. Aynı zamanda Malatya’nın geçmişteki yani Eti-Hitit, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini içeren medeniyet silsilesini bu duvara nakşetmeyi düşünüyoruz. Yapacağım Rölyef çalışmasının bu parka çok yakışacağını da düşünüyoruz. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar bittiği zaman bu park hem bölgede hem Ülkemizde ses getirecektir. Yaptığımız çalışmaları yerinde inceleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve ekibinin yapılan çalışmalar sonucu bizlere daha fazla ve daha güçlü destek vereceği kanaatindeyim” dedi.

Bülten

çınar3

çınar2

çınar1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    bu bölgede ve yörede yaşayan bilir ki orduzu eski yerleşim yerlerinden biridir. özellikle aslantepe, gelincik tepesi, aşağı kilise, gavur mezarlığı, dabazpınarı, üç havuz gibi yerler herzaman define arayıcılarının mekanı olmuştur. sanırım günümüz definecileri artık devlet olmuş... Malatya halkı herşeyi hakediyor, herkes kendi eliyle yapıyor ne yapıyorsa..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (7 yıl önce)
    Emeği geçenler projeyi ortaya çıkaranların esamesi okunmuyor. İnanamayanlar dalga geçenlerin hepsi orada şimdi hepsi sahip çıkar oldu maşallah. Çok çalışan bu memlekette hiç para etmedi ne yazık ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket (7 yıl önce)
    bu çınarın yaşını ve korumaya alınmasını 1996 yılında rapor eden ve teklif eden bendim. Devamını getirenlerin ellerine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağır sultan (7 yıl önce)
    Güzel olmuş. Elinize sağlık. Birde garson 1 bardak çay için 1.25 derken kasada 1.5 demeleri yanlış oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    helal olsun tebrik ediyorum,selahattin başkanımıza ve muzaffer karakuşa teşekkür ederiz .orduzu ya bu parkı kazandırdıkları için.
    0
    0
    Yanıtla