SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Fazla Turist İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın turizm gelirini arttırmak için kolların sıvandığı, şehre daha fazla turist gelmesi için yoğun çalışma başlatıldığı bildirildi.

Vali Ulvi Saran, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Malatya'nın turizm gelirini arttırmak için çalışmalar başlattık. Öncelikle, turizm ve kültür mastır planını hazırlatıyoruz. 9 ilçede tamamlandı. Toplam 13 ilçeninki tamamlandıktan sonra kültür ve turizm potansiyelini bir kitap haline getireceğiz. Orduzu tabiat parkı yapılacak. Aslantepe Açık hava Müzesi yapılacak. Nemrut Yolu'nu iyileştiriyoruz. Malatya üzerinden daha fazla turistik gitmesi sağlanacak. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde kültür ve sanat sokakları yapılıyor. Tur operatörleri ile görüşüldü. Malatya'da geniş katılımlı toplantı yapılacak. Tur operatörlerinin Malatya'ya da tur düzenlemesi için programlara aldırtacağız. Mesela, Sivas Devriği ve Nevşehir Kapadokya'ya tur ile gelen turistlerin tur ile Malatya'ya da getirilmesi için çalışma yapacağız" dedi.

Karakaya Baraj Gölü kenarına Kömürhan Köprüsü'nden Tohma Köprüsü'ne kadar sahil yolu yapacaklarını belirtin Vali Saran, "Ancak Karakaya Baraj Gölü kenarındaki bazı arazi sahiplerini ikna etmemiz lazım. Çünkü, bu yol açılınca arazi sahiplerinin malları de değerlenmiş olacak. Bazı bölgelerde görülen sorunlar çözülünce daha hızlı çalışma yapılacak" şeklinde konuştu.

Turistin bir yere gelmesi için önce, ulaşım, konaklama ve iletişim sorunlarını çözmek gerektiğine drikkat çeken Saran, önce altyapıyı hazırlayacaklarını sonra ise yoğun bir tanıtım çalışması yapacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız