SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Fazlasına İhtiyaç Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:36:02
'Daha Fazlasına İhtiyaç Var'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, hayvancılıkla ilgili daha fazla projelere fuarlara ihtiyaç olduğunu bildirdi. 

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, dünyanın en önemli fuarlarından olan Almanya Hannover de yapılan EURO Tier Hayvancılık fuarına katıldı.

Fuarı değerlendiren İhsan Akın, “Fuarda en önemli başlık ise dünyanın en büyük ve en önemli hayvancılık fuarı olması. Bu fuarda hayvancılıkla ilgili tam teşekküllü ekipmanlar, farklı hayvan ırkları canlı sunumu, teknik bilgileri ve tüm ekipmanların geniş peronlarda sergilenmesi hem Avrupa'dan hem dünyanın çeşitli ülkelerinden fuara katılım stant açılması teknik ve pratik bilgi uygulama esaslı anlatımı sunumun yapılması örneğin bir hayvanın kaç kilo yem yediği kaç kilo su içtiği kaç litre süt verdiği et verimi hepsinin ayrı ayrı anlatımı yapıldı.

Arazi araçları, hayvansal küçük el aletleri ve ekipmanlarının çeşitliliği, çalışması, yakıt oranları ve motor gücü örneğin bir koyun kırkma makinesinin çalışma kapasitesi iyi çalıştırıldığında günde bin’e yakın koyun kırımı yapabileceği, yine tırnağı çürüyen ya da yara olan bir hayvanın ayağının tırnağının temizlenmesi yapay tırnak oluşturulması gibi, çipli küpelerin kullanımı ve kulanım kolaylığı küçük olması kolay okunması ve kayıtlarının yapılması yaptırılması hayvan varlığının tam teşekküllü kayıtlarının tutulması gibi bir çok hayvancılık ekipmanını görme imkanını bulduk” ifadelerini kullandı.

“Birlik başkanı olarak merkez birliğin organize ettiği bu fuara onlarca birlik başkanımızla birlikte bizler de Malatya yetiştiricisi adına katılmamız bizlere önemli değerler yenilikler bilgiler vermiştir. Biz de bu bilgileri dokümanları en iyi şekilde Malatya küçükbaş yetiştiricisine kullanacağız ve bizlerin birçok eksikliğinden ziyade iki tane önemli olan gördüğümüz eksikliğimizi iyi işleyeceğiz, bunlarla alakalı proje çalışması yapacağız” diyen Akın, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İleride bu projeyeleri hayata geçireceğiz. Nedir bu eksikliğimiz? Birincisi şehir kent hayatına adapte olmuş tüm insanların ve küçük çocuklarımızın hayvancılık nasıldır nasıl üretim yapılır hayvanlar ne yer ne içer ne işe yarar ne sunar. İnsanlığa doğal olarak üretildiğinde ne fayda sunar. Bunları okul hayatına başlayan çocuklarımıza birebir aynı gittiğimiz Hollanda Amsterdam Amstelveen'deki Claramaria çifliğindeki gibi bir yer oluşturulması önemlidir. Bu çiftlikteki çocukların yaptığı gibi buradaki farklı okullarda öğrenciler alınarak buraya getirilmesi anlatılması ve tüm ziyaretler gibi bizim çocuklarımızın da hayvanları birebir görmesi dokunması, süt sağması, yemlerini vermesi ve ürünlerinde orada tatması, kahvaltısını yapması kahvaltısını yaparken de süt ve et ürünlerinin nasıl sofralara geldiğini kendisinin anlatılması yaşaması ve görmesidir.

İkincisi ise Tarım ve Hayvancılık fuarlarımıza daha önem vererek geniş çaplı, büyük alanlı, geniş katılımlı, birebir sunumlu, canlı ve cansız materyallerin daha fazla çeşitliliği, daha fazla anlatımın yapılması, birebir gösteriminin sağlanması, kullanımının anlatılması ve farklı büyük tarım aletlerinin bilgisayar üzerindeki bir program yardımı ile uygulamalıdır. Kullanımının gösterilmesi bunları ben birebir gördüğüm için o alandaki ziyaretçilerin çoğu genç ve hevesli insanlardı. Bizler de gençleri ve çocuklarımızı özendirmek için öğretmek için bu gibi alanlara projelere fuarlara ihtiyacımız var. Bunları inşallah bütün kurum ve kuruluşlarla hep birlikte yapacağız. Bu kırsaldaki göçünde önüne geçilmesi için önemli bir etken olacaktır. Ama tabi ki bizler sosyal sorumluluk sosyal ihtiyaç projelerimizi hayata geçirdikten sonra bu projeleri daha iyi uygulayacağımızı düşünüyor biliyor bu konuda herkesten destek bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız