SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Fazlasını Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etti. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Düzce Valisi iken Malatya’ya atanan Vali Vasip Şahin'e, sivil toplum kuruluşlarının ‘hoş geldiniz’ ziyareti üzerine STK'lara iadeyi ziyarette bulunan Şahin, bir yandan da sivil toplum kuruluşlarını tanımaya çalışıyor.

Vali Şahin ilk olarak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni, ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni, Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği'ni, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ni, Muhtarlar Derneği'ni, Malatya Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nde Başkan Bayram Akdemir ve üyeler tarafından karşılanan Vali Şahin, "Gazilerimiz bu millet için yapılacak en büyük fedakarlığı yapmışlardır, milletimiz de sizlerin kadrini kıymetini bilmek durumundadırlar. Son zamanlarda giderek artan bir şuurla, bilinçle sizlere toplum olarak daha fazla sahip çıkmaya çalışıyoruz. Devletimiz, parlamentomuz, hükümetimiz dört bir koldan sizlerin şartlarını iyileştirme, sizlerin o fedakarlığınıza karşı bir mukabelede bulunabilme adına birçok yeni düzenlemeler yaptı. Bunun çok daha fazlasını yapmamız lazım, bizler bunun bilincindeyiz. Ülkemizin imkanları doğrultusunda sizler için sağlanan imkanlar ve ayrıcalıklar da artacaktır" ifadelerini kaydetti. 

Başkan Akdemir de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip tüm üyeleri adına teşekkür ederek, Vali Şahin'e kalpak ve plaket takdim etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği'ni de ziyaret eden Vali Şahin'e, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Duran Şahin, ziyaret dolayısıyla tüm üyeleri adına şeref ve onur duyduklarını belirterek teşekkür etti. Vali Şahin de, "Şehit yakınlarımıza, gazilerimize tüm imkanlarımızla yardımcı olmak bizim görevimiz" şeklinde konuştu. 

Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği ziyaretinde ise Başkanvekili Zafer Hasdemir ve dernek üyelerine hitap eden Şahin, "Kısıtlı imkanlarla görev yapıyorsunuz, fedakarlık mesleği sizinki... İnsanlarımıza hizmet etmeye, hizmet götürmeye veya hizmet götürülmesine vesile olmaya çalışıyorsunuz. Valilik olarak bizler de insanımıza hizmet götürülmesi için yaptığınız çalışmalarda her zaman sizlerin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Muhtarlar Derneği'ni ziyaretinde de, başkanlar Ali Seydi Yücekaya ve Mustafa Eren tarafından karşılanan Vali Şahin, muhtarlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Muhtarlarımız en ücra köşeye uzanan devletin eli ve koludur. İmkanlarımız doğrultusunda muhtarlarımızın dilek ve taleplerine özel bir önem vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nde ise, şehit yakınları ve gazilerle buluşan Vali Şahin'e, Dernek Başkanı Muharrem Kıbrız tarafından derneğin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen Şahin, imkanlar çerçevesinde sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalışacağını belirtti.

Son olarak Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Vali Şahin'i, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve Dernek Başkanı Sıddık Selçuk karşıladı. Polisevi bünyesinde yer alan dernek şubesinde şehit polis yakınları ile görüşen Şahin, "Şehitlerimizin dul ve yetimleri ile kahraman gazilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız