SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Güçlü Bir Temsil İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:30
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili adayları, Zaviye Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. 

HDP İl eş Başkanı Hasan Şahin Malatya Milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Perihan Yücekaya, Ebru Ergen Korkmaz, Abuzer Yavaş, parti yöneticileriyle beraber Malatya Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesi Beş Evler Sitesi’nde halk toplantısı düzenledi. Yoğun ilgi eşliğinde adaylar, partinin projelerini anlatarak, 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Milletvekili adaylarından ilk olarak söz alan Ebru Ergen Korkmaz, “Böyle bir günde, dayanışma içerisinde birbirimize ihtiyacımız olduğu anları hep birlikte yaşıyoruz. Çok zor zamanlarda geçiriyoruz, bu zorlukları hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Hep beraber birbirimize destek olacağımıza, inadına mücadelemize, inadına barışa, sosyalleşmeye, özgürleşmeye hep beraber devam edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Perihan Yücekaya, “Acımız büyük, öfkemiz büyük ama barışa olan inancımız daha büyük. 7 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı yakaladık ve 80 milletvekilini meclise gönderdik. Barajları aşmamıza rağmen saray ve iktidar güçleri bizleri baraj altında bırakmak için hedef almışlardır” ifadelerini kullandı. Milletvekili Adayı Abuzer Yavaş ise “1 Kasım’da yeniden seçime gidiyoruz, tekrar bir seçim yapılacak. Bu aslında halkların iradesi ile halkların talebi ile yapılan bir seçim değildir. Biz partimizin aday listesinde neresinde aday olursak olalım, bu demokrasi mücadelesinde aday listesinde yer almaktan büyük onur duymaktayım” şeklinde konuştu. HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan ise “Özellikle son bir yıl içerisinde Türk parasında değer kaybı yaşandı. Bugün, işsizlik artıyor, Türkiye’nin gelirleri düşüyor. Bunların düşmesi işsizliğin artması anlamına geliyor.Her yerde dost, ahbap ilişkileri ile halkın kaynakları, gerek özelleştirmeler yoluyla, gerekse bugün kentsel dönüşüm adı altında, ya da başka isimlerde belirli yerlerde kümelenmiş, çöreklenmiş menfaat kurumlarına aktarılmaktadır” diye konuştu.

Partisinin baraj sorunu olmadığını savunan Erdoğan, “Biz, 7 Haziran 2015 seçimlerinde sizden, halkımızdan barajı aşmak için oy istiyorduk. Barajı aşmamızın sonucunun ne olacağını anlatıyorduk, sizlerde biliyordunuz. Ama bugün biz Türkiye’nin her yerinde HDP’nin daha güçlü bir temsili için oy istiyoruz. Baraj diye bir problemimiz yok onu bilmenizi isterim” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız